Öltözködjünk

Így hordd a háromnegyedes nadrágokat!

Tévhit, hogy a háromnegyedes nadrág csak a magas, arányos testalkatú nőknek áll jól. Akkor is hordhatod, ha nem teljesen tökéletes az alakod. Elmondjuk, hogyan.

Alacsonyaknak

 

Nadrág: Mango, felső: Tally Weijl, táska, nyaklánc: Bershka, cipő: Zara

Nadrág: Mango, felső: Tally Weijl, táska, nyaklánc: Bershka, cipő: Zara

170 centis testmagasság alatt sem tilos a háromnegyedes nadrág, viszont ha nem akarod, hogy optikailag összenyomjon, kerüld az öltözékedben a kontrasztokat! Válassz világos színű, például fehér, halvány rózsaszín vagy bézsszínű ruhadarabokat, és ezeket kombináld egymással, így a ruhák színei sehol sem „vágják el” az alakodat. A lábaid még hosszabbnak látszanak egy, a bőrszíneddel – és persze a szett többi darabjával – harmonizáló, natúr árnyalatú magassarkúban, ami „bónuszként” a bokádat is kecsesebbé teszi. A kiegészítőid lehetnek egészen visszafogottak, de akár formára, méretre hangsúlyosabb, viszont szintén világos darabok.

Vastag láb

 

Nadrág: Esprit, top: Pull&Bear, blézer: Mango, táska: Zara, cipő: Buffalo, karkötő: Claire's
Nadrág: Esprit, top: Pull&Bear, blézer: Mango, táska: Zara, cipő: Buffalo, karkötő: Claire’s

Amennyiben vastag és/vagy izmos a lábad, figyelj arra, hogy a nadrágszár ne a vádlid legvastagabb pontjáig, hanem az alá érjen. A legelőnyösebb az élére vasalt, egyenes szárú, boka fölött végződő fazon. A trendi tengerészstílus jól passzol háromnegyedes nadrágokkal: egy kék-fehér csíkos felsőrész sötétkék nadrággal, valamint fehér és/vagy kék kiegészítőkkel szuper összeállítás. Ezt a szettet akkor is bevetheted, ha elegánsan akarsz felöltözni: ilyenkor vegyél fel még egy fehér blézert is, és húzz magas sarkú cipőt, ami a bokádat vékonyabbnak mutatja és magasabbnak is tűnsz majd.

Széles csípő, nagy fenék

 

Nadrág: Esprit, felső, karkötő: Mango, fülbevaló: Bijou Brigitte, táska: H&M, cipő: Zara
Nadrág: Esprit, felső, karkötő: Mango, fülbevaló: Bijou Brigitte, táska: H&M, cipő: Zara

Ha széles a csípőd és/vagy nagy a feneked, válassz csípőben kényelmes, onnan finoman szűkülő, de semmiképp sem testhezálló, pláne nem bővülő szárú háromnegyedes nadrágot! A felsőrész legyen lágy esésű – de még éppen nem bő –, a csípő-fenék vonalát épp eltakaró darab. Ha egy sikkes szandált vagy tűsarkút veszel fel, az alkatod vékonyabbnak tűnik majd, és a slamposságot is elkerülheted.

Sovány, fiús alkat

 

Nadrág: Zara, felső: Mango, táska: Pull&Bear, cipő: Vagabond, fülbevaló: Bijou Brigitte
Nadrág: Zara, felső: Mango, táska: Pull&Bear, cipő: Vagabond, fülbevaló: Bijou Brigitte

Ha sovány, fiús az alkatod – kis mell, keskeny csípő, ehhez képest vastag derék és vékony karok, lábak – neked találták ki a nyár egyik kedvencét, a mintás háromnegyedes nadrágokat, a test vonalát követő, de nem cuppanós, egyenes fazonban. Felülre húzz egyszínű, a nadrág mintázatának valamely színével harmonizáló egyenes szabású felsőrészt, ami nem hangsúlyozza a derekat! Amennyiben magas is vagy, és nem vastag a bokád, úgy a magassarkú egyáltalán nem kötelező, nyugodtan viselj helyette balerinacipőt vagy lapos talpú szandált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top