Öltözködjünk

Indul az esküvőszezon – a menyasszonyok 12 parancsolata

Ismerősek azok a menyasszonyok, akik az őrületbe kergetnek mindenkit, mert nem találnak a bugyijuk szegélyéhez passzoló székszoknyát? És az a típus, aki nem mer senkit megbántani, ezért a szalon legnagyobb ruháját veszi meg, és belemegy a vőfélybe is? Egyik se legyél, ha jót akarsz magadnak. Segítünk.

1. Ne fogyókúrázz kampányszerűen!

Az teljesen rendben van, hogy az esküvő előtti fél évben figyelsz, hogy mit eszel, és a sportolást sem lógod el, de a „nagy nap” előtti két hétben drasztikus fogyókúrába/önsanyargatásba kezdeni elképesztően rossz ötlet. Ha nem eszel, nem lesz energiád, ha lemondasz a szénhidrátról, fáradékony és ingerlékeny leszel, és az esküvő napján semmi másra nem vágysz majd, csak arra, hogy lefeküdhess… Hát kell ez neked?

2. Ne tartsd vitrinben a cipődet!

Ha már megvan álmaid cipője, jobb, ha hordod, otthon vagy a munkahelyeden, az új cipők ugyanis nagyrészt itt-ott nyomják a lábat. Próbáld meg beszerezni a cipőt legkésőbb az esküvő előtt egy hónappal, és gondosan törd be, nem lesz baja, cserébe viszont túléled vízhólyagok és leesett lábujjkörmök nélkül az estét.

3. Próbáld fel a ruhádat!

A szalonban ragaszkodj hozzá, hogy felpróbálhasd a ruhádat minél többször! Persze megpróbálnak majd lepattintani, de a szalon az a hely, ahol eljátszhatod a drámakirálynőt. Forogj, járkálj, ülj a ruhában, az utolsó próbán pedig legalább egy félórát legyen rajtad. Ne törődj vele, ha csúnyán néznek, gondolj arra, hogy nem ők fognak feszengeni, ha nem kényelmes a ruha…

4. Csináltass próbahajat és próbasminket!

A frizurát és a sminket a párod is láthatja, ha neki nem tetszik, inkább változtass! Ha csíp a festék vagy húz a csat, inkább az esküvő előtt derüljön ki. Sőt láttunk már olyat is, hogy az ara allergiás lett a sminkes alapozójára, és három órán keresztül próbálták bevakolni a vörös foltokat.

Indul az esküvőszezon – a menyasszonyok 12 parancsolata

5. Mondj le az uszályról!

Na jó, nem muszáj lemondanod róla, de ha nagyon nehéz a ruha, akkor nem lesz praktikus. A felcsatolható uszály ugyan nem rossz, de csak akkor vállald be, ha tényleg bírod. A legtöbb lagziban az sérül először, és ha a ruhád bérelt, oda a sokszor százezres kaució.

6. Legyél magabiztos!

Az esküvő kemény biznisz, és mivel a legtöbb szolgáltató tisztában van azzal, hogy az ifjú párnak mennyire fontos, hogy tökéletes legyen a menyegző, az árakat olyan szépen feltornázzák, hogy a végén ott álltok 20 forinttal a zsebetekben. Ne engedd, hogy minden hülyeséget rád tukmáljanak! Ha valami nem tetszik, mondd meg! Ha nem tetszik a ruha, amit fel akarnak próbáltatni veled, szólj! Ha 40 000 forintos rózsát akarnak eladni, gyanakodj…

7. Kerüld a műszálas holmikat!

A legtöbb szalonban sajnos műszálas darabokat árulnak, a nagy fehér ruhában azonban izzadni fogsz, ha akarod, ha nem, ezért jobb, ha kerülöd a műszálas fazonokat. Ráadásul az sem elegáns, ha a gratulációnál szikrákat szórsz, és a rokonság haja égnek áll az elektrosztatika miatt.

Indul az esküvőszezon – a menyasszonyok 12 parancsolata

8. Ne őrülj meg!

Addig minden oké, hogy ez a te napod, de ez még nem jogosít fel arra, hogy mindenkit ugráltass és idegesíts. Sajnos jobb, ha már az elején szembesíted magad azzal a ténnyel, hogy a „te nagy napod” csak egy-két embernek ugyanolyan fontos, mint neked, a többieknek csak egy lagzi, ezért nem ér napi 24 órában virágdíszről és szalvétáról beszélni.

9. Gondoskodj túlélőszettről és váltócipőről!

Legyen nálad fájdalomcsillapító, tű, cérna, nedves törlőkendő, hajlakk és váltócipő. Kérd meg a tanúdat, hogy cipelje magával ő ezeket a dolgokat; valószínűleg nem lesz rájuk szükség, de ha nem lennének nálad, tuti, hogy valami hiányozna.

10. Ne próbálj ki új kozmetikai kezeléseket!

Ne az esküvő előtti héten találd ki, hogy egy jó kis mélyhámlasztás ráférne a bőrödre… A drasztikus kezelések ugyanis megviselik a bőrt, és kell neki néhány nap a regenerálódáshoz. Az sem a legjobb ötlet, ha a szemöldököddel kezdesz kísérletezni, ha megváltoztatod a színét, az arcod egész karaktere fog megváltozni. Tudjuk, mit beszélünk, szerkesztőségünk egyik tagja aranyszínű szemöldököt gyártott magának az esküvője előtt egy héttel…

Indul az esküvőszezon – a menyasszonyok 12 parancsolata

11. Igyál elég folyadékot!

Ha nem iszol, hamar elfáradsz, ráadásul el is ájulhatsz. Ha attól félsz, hogy nem fogsz tudni vécézni a ruhádban, akkor gyakorolj az esküvő előtti napon. Alkoholt is ihatsz, de ne vidd túlzásba, a részeg vőlegény az esküvő szerves része, de a részeg menyasszony ciki.

12. Érezd jól magad!

Talán ez a legfontosabb. Ha nem érzed jól magad, nem fog jól sikerülni az esküvő, akkor már ne aggódj semmin, csak csillogj és élvezd a reflektorfényt! Hidd, el a fotókon is látszódni fog, ha feszült vagy ideges vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top