Öltözködjünk

Aki a leghíresebb ügyvédnőt öltözteti

Daniel Lawson a Universal Channelen futó Férjem védelmében című sorozat szereplőinek stylistja. A főszereplő, Julianna Margulies az általa kiválasztott ruhák segítségével alakul át Aliciává, a megcsalt feleségből menő ügyvédnővé avanzsált karakterré.
Daniel Lawson
Daniel Lawson

– Hogyan lehet ruhákkal alátámasztani egy sorozat főszereplőjének a személyiségét? Alicia ruhái mennyiben változtak a sorozat kezdete óta?

– A ruhák elég sokat változtak a négy évad alatt. Alicia először politikusfeleségi szerepben tűnt fel, így a ruháin az látszott, hogy keverednek a stílusok. (A tipikus „feleségé” és a professzionális munkakörben dolgozó nőé.) Bizonytalan is volt, pénze sem volt a szerepe szerint, és ennek a ruhákon is látszódnia kellett. A második évadban nőtt az önbizalma és a ruháiban megjelentek az erős színek, míg mostanra már más dizájnelemekkel is játszunk. Alicia most már megvásárolhatja a neves tervezők teljes szettjeit. Ezek kevésbé divatorientáltak, mint például a Diane karakteréhez passzoló, markánsabb szett, inkább némiképp tradicionálisak vagy klasszikusak, ha úgy tetszik. Ebben az évadban nagy hangsúly került a hajtókákra; a vállakat válltöméssel, a derekat peplumokkal hangsúlyozzuk. A szoknyák mind ceruzafazonúak és a ruhák követik a test vonalát. Nem kifejezetten szűkek, de szépen körbeölelik az alakot és ezáltal hangsúlyozzák is úgy, hogy közben mégis hihető legyen, hogy egy ügyvédnőt látunk, aki a szigorú szabályoknak megfelelően öltözködik. Ennek a hatásnak az eléréséhez Armani és Alexander McQueen a leggyakrabban használt tervezőnk.

Alica az első és a negyedik évadban
Alicia az első és a negyedik évadban (Katt a képre a galériáért!)

– Volt is egy olyan jelenet, amelyben feldolgozták, hogy milyen szigorúak lehetnek az ügyvédnők számára az öltözködési szabályok. Ebben a bíró megkérdezte Aliciát, hogy mit visel, és ő a nadrágkosztümjének a tervezőjét nevezte meg, mire a bíró azt mondta, hogy az ő bíróságán csak szoknyában jelenhet meg. Lehet újrahasznosítani a ruhákat?

– Néha-néha szoktunk az előző évadban viselt ruhákat adni Aliciára, de például nemrég próbálkoztunk egy gyönyörű Ralph Lauren hajszálcsíkos kosztümmel, ami az előző évadban nagyszerű volt, most is az, de egyszerűen nem működött, úgyhogy inkább mégsem adtuk rá Juliannára. Ő azt mondta, hogy úgy érzi magát benne, mintha a „régi” Alicia lenne.

– Valóban így öltözködik egy amerikai nagyvárosi ügyvédnő?

– Igen, a valódi ügyvédek imádták a ruháit, mert valóságosak voltak; ezek a ruhák nem szexisek, ugyanis Alicia szinte mindig a bíróságon tartózkodik, ugyanakkor mégis megmutatják a testet, diszkrét módon. Ezekben a ruhákban a nő pont olyan erős, mint a férfi, de mégis nőnek néz ki.

Diane a vagány
Diane, a vagány
Alicia a visszafogott
Alicia, a visszafogott

 

– Ez a sorozat mennyit lendített a stylisti karriereden?

– Annak ellenére, hogy ez a sorozat a jelenben játszódik, azaz nem kosztümös, Emmy-jelölést kaptam a munkámért. Ez tényleg nagy dolog. Ezelőtt sem voltak gondjaim a munkámmal, de most már saját sajtósom is lett, és úgy kapok meg különféle munkákat, hogy nem is kell előtte interjúznom. Az emberek nagyon pozitívan reagáltak A férjem védelmében ruháira; tényleg nagyon jó hatása volt a pályámra, és ezért hihetetlenül hálás is vagyok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top