Öltözködjünk

Idén spórolj az öltözködésen!

Ha az – egyik – újévi fogadalmad az volt, hogy idén kevesebbet költesz a ruhatáradra, figyelj! Adunk néhány tippet, hogyan spórolhatsz.

Idén spórolj az öltözködésen!Elő a régit!

Pakold ki a ruhásszekrényed, vedd elő az évek óta a dobozokban, zsákokban várakozó holmijaidat, és alaposan válogasd át! Ez a ráfordított időn kívül semmibe sem kerül, viszont elfelejtett kedvencekre bukkanhatsz, amiket újra viselhetsz.

Beszéld rá a barátnőidet, hogy túrják fel ők is a gardróbot, majd azokból a holmikból, melyek még kifogástalan állapotban vannak, viszont a tulajdonosuk nem tudja vagy nem akarja már hordani, tartsatok ruhacserét! Az ezután is megmaradt cuccokat pedig hirdesd meg internetes aukciós oldalakon, hiszen az eladásból még némi bevételre is szert tehetsz.

Ne csak a legtrendibbet!

A legaktuálisabb irányzatoknak megfelelő tömegdarabok kétségkívül csábítóak, ám jobban jársz, ha inkább időtálló és jó minőségű holmikra költesz. Ezeket ugyanis éveken keresztül hordhatod, így hosszabb távon akár többszörösen is behozzák az árukat.

Az ilyen alapdarabokat az éppen érvényben lévő divatnak megfelelő kiegészítőkkel – például bizsukkal, kendőkkel, övekkel – minden szezonban változatossá és trendivé teheted.

Vásárolj leárazásokon!

Ezekben a hetekben épp az ünnepek utáni leárazásokon tobzódhatsz, ami egyfelől persze jó, hiszen jóval olcsóbban szerezheted meg az őszi–téli kollekciók darabjait. Ne ess viszont abba a hibába, hogy akciós árú cuccokra összességében végül többet költesz, mintha főszezonban vásároltál volna. A legjobb, ha előre kitűzöl magadnak egy limitet, és a boltban – legyenek bármennyire is szédítőek a kedvezmények – csak addig az értékig válogatsz.

A nagy kiárusítások időszakain kívül is érdemes figyelned az akciókat, hiszen a szezonközi leárazásokkal, egynapos kedvezményekkel vagy épp a kuponokkal is jól járhatsz.

Idén spórolj az öltözködésen!

Turkálj!

Turkálóba járni nemhogy nem ciki, hanem egyenesen menő. Amikor „csak úgy” rád jön a vásárolhatnék, ez a lehető legjobb megoldás, de ha konkrét elképzelésed van arról, hogy mit akarsz venni, akkor is érdemes körülnézni egy turkálóban, hátha épp ott bukkansz rá a becélzott darabra.

Szerencsére ma már kedvtől és vérmérséklettől függően különféle stílusú turkálók között is válogathatsz, hiszen a hatalmas, raktárszerű használtruha-boltok mellett egyre több kisebb, „elit” turkáló is működik, ahol hasonlóan kedvező árak mellett, de kisebb, válogatott árukészletből szemezgethetsz.

 Hogyan spórolj idén?

A CIB Bank összegyűjtött néhány újévi fogadalmat, amelyek betartásával idén sikerül takarékoskodnod:

1.    A megtakarítás nem „Mindent vagy semmit!” játék. A havonta megspórolt kis összegek kitartó gyűjtögetésével biztosan „elviheted a főnyereményt”, és valóra válthatod céljaid.
2.    Sok apró gyöngy önmagában, egybefűzve nyakláncot teremt. Így van ez a megtakarításokban is. Rendszeres, kis összegű megtakarításaiból is „összefűzheti” a céljaira valót.
3.    Érzelmi hullámvasúton ülve könnyebben kigurulnak zsebünkből a megtakarításra szánt forintok. Ilyenkor halasszuk másnapra a bevásárlást!
4.    Egy jól elkészített házi költségvetés a családi pénzügyek kincses térképe. Utat mutat a megtakarításhoz, szóval tervezz előre!
5.    Jó módszer spórolásra a rendszeres átvezetési megbízás, mellyel automatikusan megtakarítási számládra kerülnek az álmaidra félretett forintok.
6.    Egy elkülönített megtakarítási számla önmagában is jó megtakarítási motiváló erő, mert láthatóvá teszi kitartásunk gyümölcsét.
7.    Légy lelkes megtakarító, ne pénzügyi aszkéta! Tűzz ki jutalmazó “mérföldköveket” a megtakarítási cél felé haladva, és a megtakarítás nem lesz többé szomorú kötelesség.
8.    Kezd kicsiben! Ahogy egy kis napi testmozgás lendületbe hoz, úgy nyerhet pénzügyi fittséget már kis megtakarításokkal is.
9.    Álmaidat hitel helyett saját megtakarításból megvalósítani dupla öröm, így lesz célod elérése igazi személyes sikerélmény.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top