Öltözködjünk

A tél trendje: a fabric blocking

Az idei tél az anyagorgiák szezonja: szövet bőrrel, bőr műszőrmével, műszőrme kötöttel, illetve ezek tetszőleges kombinációi uralják az elkövetkezendő hónapok divatját. Itt a fabric blocking!

A vastag szövetek, a kötött anyagok, valamint a (mű)bőr és a műszőrme a legjellegzetesebb téli ruhaanyagok. Korábban is hordtuk őket egymással kombinálva, ebben a szezonban azonban szinte kötelező egy időben legalább kettő, de inkább háromféle anyagot viselnünk, egyetlen ruhadarabon, de minimum szetten belül, legalábbis akkor, ha a 2012/13-as tél talán legmeghatározóbb divatirányzatát, az úgynevezett fabric blockingot követjük.

A tél trendje: a fabric blocking

Ahogy a tavalyi és részben az idei tavasz–nyár trendjének számító color blocking irányzatban az intenzív, sőt akár egymáshoz „hivatalosan” nem passzoló színblokkokat kombinálhattuk, ahhoz hasonlóan variálhatjuk a fabric blocking jegyében az eltérő vastagságú, fényű és stílusú anyagokat, melyek között a színvilág teremt egységet. A fabric blocking öltözékek legjellemzőbb színei a fekete és a szürke, melyek leggyakrabban önmagukban vagy egymással párosítva szerepelnek. Akiknek ez a két árnyalat túlságosan komor és egyhangú, fehérrel, bézzsel, sötétkékkel vagy pirossal színesíthetik az összeállításokat.

A tél trendje: a fabric blocking

Az aktuális szezon kulcsdarabjai azok a szövet- és műszőrme kabátok, melyeknek az ujja bőrből vagy  műbőrből kiszült. Az irányzat híveinek gardróbjából emellett nem hiányozgatnak azok az egyberuhák, pulóverek, kardigánok, szoknyák és nadrágok sem, melyeket legalább kétféle ruhaanyagból varrtak.

A tél trendje: a fabric blocking

Az eltérő anyagok megjelenhetnek a holmikon mint önálló, hangsúlyos elemek, de betétek, zsebek, díszítések formájában is. Többszörösen is divatos darab például az a matt szövetszoknya, melyet műbőr derékfodor díszít.

A tél trendje: a fabric blocking

 

Persze ha nem akarunk olyan ruhákra költeni, melyek jövő télen valószínűleg már nem lesznek divatosak, akár a meglévő ruhatárunkból is összeállíthatunk fabric blocking stílusú öltözékeket.

A tél trendje: a fabric blocking

Előszedhetjük például a szekrény mélyén várakozó bőrnadrágokat, bőrszoknyákat és kötött felsőrészekkel párosíthatjuk, igen aktuálisan. De belefér most mindenféle összeállítás, melyben eltérő fényű és vastagságú anyagból készült holmikat kombinálunk, a színek összhangjára viszont – ahogy azt fentebb is említettük – fokozottan figyeljünk oda!

A tél trendje: a fabric blocking

 

A fabric blocking a kiegészítőkön is megjelenik: menő például a (mű)bőr peplum öv, vagyis a felcsatolható derékfodor, melynek segítségével egy egyszerű szövetruhát, vagy akár egy pulóver-nadrág összeállítást is szupertrendivé tehetünk.  A műszőrmével díszített bőrtáskák, illetve a részben bőr, részben kötött kesztyűk szintén divatosak. 

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

A tél trendje: a fabric blocking

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top