Öltözködjünk

Itt a legújabb őrület: a CC krémek!

Már a szépségipar is hollywoodi eszközökkel szólítja meg a célcsoportját: itt a BB krémek utóda, a CC krém.

Csupán néhány hónappal a sok problémára egyszerre megoldást nyújtó BB krémek megjelenése után máris itt vannak a CC krémek.

Csakúgy, mint a BB krémek (beauty vagy blemish balm), a CC krémek, azaz „színkorrektorok” (color correcting) is antioxidánsokkal megtöltött keverékei a nappali krémeknek és az alapozóknak.

Itt a legújabb őrület: a CC krémek!


A különbség a két fajta krém között, hogy a CC krémek némileg könnyebb állagúak lesznek, sokkal erősebb napvédelmet nyújtanak, és nem utolsósorban helyrehozzák a bőr pigmenthibáit.

Itt a legújabb őrület: a CC krémek!Ez utóbbi tulajdonságuk annak köszönhető, hogy mint a BB krémek, ezek is Ázsiából indultak el meghódítani a szépségipart, ahol jelenleg a világosabb bőrszín számít kívánatosnak. Vagyis az ázsiai változatok kifejezetten fehérítik a bőrt, és ezért kell beléjük nagyon erős fényvédő.

Európában egyelőre még csak az Oil of Olay, a Chanel és a Clinique árul CC krémet, de ezek természetesen nem fognak mindenféle figyelmeztetés nélkül kifehéríteni minket. Mellettük pedig nemsokára biztosan megjelennek az olcsóbb változatok is a drogériák polcain, melyekkel ha nem igazán problémás a bőrünk, megoldhatjuk az alapozást, és hosszabb távon az esetleges elszíneződéseket, hegeket is eltüntethetjük. 

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top