Öltözködjünk

Változtasd meg a bőröd színét diétával

Azt nem lehet megoldani, hogy Hófehérkéből egzotikus barna bőrű szépséggé váljunk egy kiló répa hatására, de azért vannak lehetőségeink.

Változtasd meg az bőröd színét diétávalMostantól sokkal könnyebb színezhetjük át a bőrünk frissre és üdére, még smink sem kell hozzá. Azt eddig is tudtuk, hogy ha egészségesen étkezünk és sok zöldséget eszünk, akkor nagyságrendekkel jobban nézünk ki, mint amikor hetekig a mekiben ebédelünk, de tudományosan is bizonyított tény, hogy a tápanyagokban gazdag zöldségek szignifikánsan szebbé teszik a bőrt.

De hogyan? – merül fel a kérdés, melyet a  University of St. Andrews tudósai vizsgáltak. Legutóbbi tanulmányukban arra a felfedezésre jutottak, hogy azok a vizsgált nők, akik hat héten keresztül nagyon sok zöldséget fogyasztottak, rózsásabb bőrrel jöttek ki a kísérletből, mint a gyorskajás nők. Ennek az az oka, hogy bizonyos zöldségekben úgynevezett karotinoidok vannak, azaz sárga, illetve vörös növényi pigmentek, és ha elfogyasztjuk az ezeket tartalmazó növényt, akkor rózsásságot okozva megjelennek az arcunkon is.

Tehát ha kevesebb pirosítót akarunk használni, igazodjunk a mondáshoz, miszerint az igazi szépség belülről fakad; és együnk répát, epret és paprikát, amennyit csak tudunk.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top