Öltözködjünk

Visszatér a vámpírsikk

A Tetovált lány című film sikere hirtelen visszahozta a kilencvenes évek végére elfeledett heroinsikket, mely most vámpírsikk néven tért vissza a divatba.

Visszatér a vámpírsikkA stílust másvilági és némiképp fenyegető hatású kinézet jellemzi, melyet akár “darkos romantikusnak” is felfoghatunk.

A sminkek alapeleme az idei évben a szőkített szemöldök,de ez nem feltétlenül szükséges hozzá. Ehhez társulnak a sötétre festett ajkak, melyek lehetnek ecsettel tökéletesre festettek, de akár csak színezettek. Utóbbi hatást úgy érjük el, ha csak az ajkak belső felére kenjük a sötét rúzst, majd onnan satírozzuk ki a száj körvonala felé. Ettől pont úgy fogunk kinézni, mintha megharaptunk volna valakit és még véres maradt volna a szánk. Ehhez a legjobb vérszínű rúzst használni, mely nem barnásvörös, hanem inkább feketésvörös. Ilyen a Black Honey a Cninique-től.

A stílushoz hozzátartozik a sápadt bőr is, viszont mivel nem vámpírnak akarunk kinézni, csupán egy kicsit vészjóslóan, nem kell fehérre festenünk az arcunkat. A kellőképp sápadt hatást úgy érhetjük el, ha krémes alapozót használunk, ami nagyon jól fed, de azonos színű az arcbőrünkkel. Ha nem púderezzük, akkor kicsit viaszos benyomást fog tenni a bőrünk. Alapesetben vastag alapozásnál kontúroznánk és pirosítanánk az arcot, hogy némi színt visszafessünk rá abból, amit az alapozóval eltüntettünk. Most ne tegyük, inkább fessük ki kicsit a szemünket és már készen is vagyunk a modern vámpírsminkkel.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top