Öltözködjünk

2012-ben is London a divat elsőszámú fővárosa

Kate Middletonnak és az olimpiának köszönhetően a brit főváros megtartotta vezető helyét.

A Global Language Monitor idén is elkészítette a világ divatfővárosainak ranglistáját. Elemzőik a nyomtatott és az elektronikus sajtóban, és a közösségi oldalakon valamint a blogokban leggyakrabban tárgyalt témákat elemezve arra jutottak, hogy a vezető divatfőváros – ugyanúgy, ahogy 2011-ben – ebben az évben is London.2012-ben is London a divat elsőszámú fővárosa

A szakemberek szerint a brit főváros elsősorban Kate Middletonnak, valamint az olimpiai játékoknak köszönhetően tartotta meg első helyét. Fontos tényezőként említik az olimpia záróünnepségén megrendezett divatshowt, ahol vezető topmodellek mutatták be a legnevesebb brit divattervezők kreációit.

A lista második helyén a korábban sokáig vezető New Yorkot találjuk, míg a harmadik helyre a tavaly még hetedik Barcelona jött fel. Párizs idén lecsúszott a dobogóról és „csak” negyedik lett, míg az ötödik helyet Madrid szerezte meg.

Budapest sajnos az első 55 helyezett közé sem tudott bekerülni, a hazánkhoz közeli országok fővárosai közül Bécs a 37., míg Prága a 45. lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top