nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Így készülj a fodrászlátogatásra!

Így készülj a fodrászlátogatásra!

A fodrászoknál sosem mehetünk biztosra, hogy ugyanakkorának látják az öt centit, mint mi, de azért tehetünk érte, hogy az álláspontjaink közelebb kerüljenek egymáshoz.
NLCafé
f Ajánlom

Így készülj a fodrászlátogatásraAhhoz, hogy ne érjen bennünket keserű csalódás, a következő néhány szabályt érdemes betartani a fodrászlátogatás során.

Mondd egyszerűen! Ne is próbálj meg fodrásznyelven beszélni, hátha attól a fodrászod jobban érti, hogy mondjuk milyen színt akarsz. A valószínűbb ilyenkor az, hogy ő azt fogja csinálni, amit kérsz, de a végeredmény nem az lesz, amit elképzeltél. Nyugodtan mondd, hogy babaszőkét szeretnél, nem kell, hogy meg tudd mondani, hogy az most 11-es hamvas vagy 10-es semleges szín, ő majd tudja.

Demonstrálj! Vigyél magaddal egy fotót egy olyan hajról, amilyet szeretnél. Ha a te hajadból nem lehet elkészíteni, vagy később túl nagy napi melót igényelne, a fodrász úgyis el fogja mondani, de ez a legbiztosabb útja annak, hogy megértesd magad vele.

Ne aggódj az arcformád miatt! Elég, ha elmondod a fodrászodnak, hogy milyen hajat szeretnél, és ha jó szakemberhez mentél, akkor az magától értetődő, hogy vágás közben figyelembe fogja venni az arcformádat.

Ne félj a fodrásztól! Sokan már menet közben látjuk, hogy túlságosan nagyvonalúan nyisszant az olló, de nem merünk szólni a fodrásznak, mert mégiscsak ő a szakember. Ez nem jó stratégia: nyugodtan kérdezzünk, és ha valami nem tetszik, szóljunk neki. Nem fog megsértődni.

Megosztás Facebookon