Öltözködjünk

A gardrób alapdarabja: fehér póló

A fehér póló a legpraktikusabb ruhadarab, ami létezik. Egy jó és tartós fazon kell, amit aztán mindenki kedvére kombinálhat, alkalomtól függően.

Gwyneth Paltrow is tudja, hogy a tökéletes farmer után a mindig bevethető fehér póló az egyik legfontosabb ruhadarab egy nő szekrényében. Az általa favorizált fazon ugyan 20 ezer forintba kerül, de ennél kevésbé flancos darabot is könnyen találhatunk.

Miért szeretjük a fehér pólókat?

1. Mert sosem mennek ki a divatból.
2. Mert bármivel kombinálhatjuk.
3. Mert akár a méretünknél két számmal nagyobbat is felvehetünk.
4. Mert megfelelő kiegészítőkkel a pasink pólóját is magunkra húzhatjuk.
5. Mert egészen olcsón is beszerezhető.

A gardrób alapdarabja: fehér póló

Minden testalkatra

Egy háromnegyedes ingpóló minden alkalomra bevethető és minden testalkathoz passzol. A lényeg, hogy ne legyen túl szűkre szabva, akkor ugyanis az összes létező hurkát azonnal kihangsúlyozza, ráadásul sportos szettekkel nem is mutat annyira jól. Keressünk könnyű anyagból készült lenge pólót, ami alá natúr színű melltartót válasszunk, és ha még így is túl áttetsző lenne, jöhet alá egy pántos trikó. (Póló: Mango)

Laza szettekhez nyugodtan kössünk hozzá színes sálat, viseljünk hozzá egy kis fülbevalót, ami nem lóg rá a sálra, és dobjuk fel egy hangsúlyos és vidám gyűrűvel. (Gyűrű: Modcloth, sál: Promod, fülbevaló: Nordstorm)

Ha a cél az elegáns összhatás, akkor jöhetnek a brossok, amelyek fehér felsőrészeken érvényesülnek igazán, és csillogó kiegészítők, amelyek mintás vagy túl hangsúlyos ruhák mellett giccsesnek tűnhetnek. (Kitűző: Vivenne Westwood, fülbevaló: H&M)

A gardrób alapdarabja: fehér póló

Alappóló

Az egyik leghagyományosabb fazon a kerek kivágású, kicsit passzos póló, lehetőleg pamutból, egy kevés elasztánnal. Ettől a ruha ugyan testre simuló lesz, de nem lesz olyan hatása, mintha zsugorfóliában lennénk, a pamut miatt sportos szettekhez is jó lehet, a tapadóssága miatt pedig zakó alá sem ciki. Na ezért alapdarab. Aki utál vásárolni, és nem is igazán szokott flancolni, az egy ilyen fazonból szerez be többféle színt is, aztán kedve szerint váltogatja őket. (Póló: Mango)

Laza párosításban adnánk mellé egy nadrágtartót, elvégre is pár éve már akár divatosnak is mondható, megbolondítanánk egy csíkos sállal, a francia hatás kedvéért, és a fülbe jöhet egy meghökkentő fülbevaló. (Nadrágtartó és sál: H&M, fülbevaló: Friis&Company)

Ha pedig valami komolyabbra vágyunk, akkor dekoltázsra felfekvő nyakláncot, színben és anyagában hozzá passzoló fülbevalót és karkötőt válasszunk. Nem kell félni a hangsúlyos kiegészítőktől, a fehér pólók simán elbírják őket. (Fülbevaló és lánc: Lokal Wear, karkötő:Souffle)

A gardrób alapdarabja: fehér póló

Alappóló 2.0

Aki utálja a tapadós felsőket, az bővebb szabású pólót is választhat az alapruhatárába. Itt arra kell figyelni, hogy ha elegáns szetthez szeretnénk felhúzni, akkor mindenképpen be kell tűrni, különben slamposak leszünk. (Póló: Mango)

Laza szettben nyugodtan tűzzük tele magunkat kitűzőkkel, persze nem a „Kapható vagyok egy órára” feliratú űberciki darabokra gondoltunk. Egy-két igényesebb darabra bármelyik régiségboltban vagy netes licitálós oldalon rálelhetünk. Arra kell csak figyelni, hogy ne vigyük túlzásba. (Kitűzők: Jades24, karkötő: Mango)

Amennyibe mondjuk répaszárú nadrághoz húzzuk fel, fülbevalónak válasszunk valami hangsúlyos darabot, a mellrészre pedig jöhet egy nagyobb kitűző, ami színben tökéletesen harmonizál a többi kiegészítővel. (Fülbevaló: Mango, karkötő: Promod, kitűző: Bijou Brigitte)

A gardrób alapdarabja: fehér póló

Romantikusoknak

Azok is hordhatnak pólót, akik egyébként nem rajonganak a túl sportos holmikért. A vállhangsúlyos darabok még mindig menőnek számítanak, bár arra érdemes figyelni, hogy nem olyan örök darabok, mint az egyszerűbb szabásúak. (Póló: Esprit)

Laza párosításhoz válasszunk vidám színű műanyag kiegészítőket, amelyekből akár a megszokottnál többet is magunkra aggathatunk. Ha a szett többi része nem túl hangsúlyos és színes, akkor a fehér póló simán elbírja. (Karkötő: Bershka, kitűző: Bijou Brigitte, lánc, fülbevaló: Promod)

Amikor elegánsabbra kell venni a figurát, a klasszikus fekete-fehér kombinációhoz nyúljunk, amivel szinte képtelenség hibázni. (Lánc: Sarolt, karkötő: Esprit)

A gardrób alapdarabja: fehér póló

A fiús

Ezt a fazont elsősorban olyan csajok hordják, akik nem szeretik a túlságosan elegáns cuccokat, de mégsem akarnak nagyon fiúsan öltözni. Farmerral és szoknyával is jól mutat, de igazán elegáns szettekhez sajnos nem passzol. A bő szabás miatt az övekkel lehet meghatározni, hogy csajos vagy fiús szetthez hordanánk inkább. (Póló: Pull and Bear)

Ha rohangálni vesszük fel, akkor egy színes nyaklánc és karkötő pont elég ahhoz, hogy ne legyen túl unalmas. (Karkötő: Zara, nyaklánc: Abodi Dóra)

Ha pedig valami többre vágyunk, akkor dobjuk fel egy övvel, vagy öv helyett akár egy derékra kötött sállal és egy igazán feltűnő nyaklánccal. (Sál, öv: Promod, nyaklánc: Bershka)

Hogyan legyen tartós a fehér póló?

• Mossuk alacsony hőfokon!

• Fehérítsük szódabikarbónával!

• Ne mossuk össze semmivel!

• Kerüljük a derekat súroló táskákat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top