Öltözködjünk

Az 5 legnagyobb divatbaki, amit a strandon elkövethetsz

A strandon a legnehezebb jól kinézni. Sajnos ott nincs módja a trükközésnek és a takargatásnak, mégis sokan megpróbáljuk a lehetetlent: a ruhák, a belőtt haj és a smink helyettesítését más eszközökkel. Mindennek van határa azonban: megmondjuk, mitől tartózkodjunk feltétlenül, ha nem akarunk röhejesen kinézni.

Magas sarkú szandál

Tény és való, hogy magassarkúban hosszabb a lábunk, kerekebb a fenekünk és jobb a tartásunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem fognak körberöhögni minket a plázson, ha abban próbálunk meg billegni a homokban. Jobb esetben azt fogják feltételezni rólunk, hogy gogotáncosok vagyunk, a másik lehetőséget pedig hagyjuk is.

Önbarnítócsíkok

Mindenki tudja, hogy a barna bőrrel elég jól lehet trükközni: egy-két kilót simán lefaraghatunk az oldalunkból, ha nem fehéren virít, de azért nem árt óvatosnak lenni. Semmi sem kiábrándítóbb, mint egy sárga láb, hófehér lábfejjel.

Monokini és bevágó ruhadarabok

Monokinizni jó: ha egyedül vagyunk a strandon, vagy legfeljebb nagyon kedves ismerőseinkkel. Viszont mások szemébe dörgölni a mellünket nem szép dolog: a férfiakat zavarba hozhatja, a nőket pedig bosszanthatja; függetlenül attól, hogy mennyire szép a mellünk egyébként. Egyszerűen udvariatlanság. A derékba vágó farmersort pedig egyrészt nem szép látvány, másrészt olyan könnyen elkerülhető eggyel nagyobb méret vásárlásával, hogy végképp nem értjük, miért is vállalná be akárki.

 
Az 5 legnagyobb divatbaki, amit a strandon elkövethetsz
 
Az 5 legnagyobb divatbaki, amit a strandon elkövethetsz
 
Az 5 legnagyobb divatbaki, amit a strandon elkövethetsz

Smink

Ha nem tudunk létezni szempillaspirál nélkül, ám legyen:  tegyünk fel egy keveset egy vízálló spirálból. De ha úgy érezzük, hogy alapozóra, rúzsra és szemhéjpúderre is szükségünk van, akkor inkább hagyjuk ki a strandot, mert egyrészt a smink beleéghet a bőrünkbe, másrészt úgysem fogjuk jól érezni magunkat, ha ilyen önbizalom-problémákkal küszködünk.

Kiegészítőhalmozás

Egy színes műanyag karkötő, ami harmonizál a bikini színével, szép lehet. Az eget rengető fukszokat azonban hagyjuk otthon; pláne ha egyébként strandkendőt, szalmakalapot, művirágot, derékláncot, lábujjgyűrűt és színes műkörmöket is viselünk. Próbáljuk meg kiválasztani azt a kiegészítőt, ami tényleg kell, a többit pedig felejtsük el a vízparton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top