nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Mennyi sminket viseljen egy férfi?

Mennyi sminket viseljen egy férfi?

Történelmi léptékből nézve a sminkelés sosem volt igazán a nők kiváltsága, manapság azonban a férfiak az elmúlt évtizedekhez képest egyre inkább nyíltan vállalják, hogy igénybe veszik a sminkesek segítségét.
Kessel Kriszta
f Ajánlom

A tévében manapság minden egyes bőrhiba nemhogy látszik, de az életnagyságúnál nagyobb képernyőkön egyenesen kiszúrja a szemünket. Természetes, hogy aki a tévében szerepel, azt kisminkelik, akár férfi, akár nő.

A színészek sminkelnek a színpadon, hogy messziről is legyen „arcuk”, a férfiak is kapnak alapozót, szemceruzát és szempillaspirált. A politikusoknak pedig kutya kötelességük jól, azaz szimpatikusan kinézniük. Lois Cassano, aki negyven éve sminkeli az éppen aktuális amerikai elnököket, azt mondja erről, hogy a president „hülye lenne, ha nem sminkelne”. Barack Obama természetesen nem szeretné, ha transzvesztitának néznék, azért csak alapozót, korrektort és púdert kap, hogy a bőrének a tónusa egyenletesebb legyen. És valóban: ki gondolná, hogy ez a nyúlánk, naiv tekintetű férfi elmúlt ötvenéves?!

Mennyi sminket viseljen egy férfi?

A vezető férfimagazinok és internetes portálok is azt javasolják férfitársainknak, hogy ha rosszabb napjuk van, nyugodtan használjanak egy kis korrektort a szemük alá, vagy bronzosítót az arccsontjukra, a lényeg, hogy ne látsszon a trükközés. Ebben a videóban az ivillage sminkmestere mutatja be a szépítkezés mikéntjét.

Ha szeretnénk a pasinknak sminket venni, akkor a legérdemesebb a BB krémekkel vagy színezett hidratálóval kezdeni, ezek ugyanis nem ragadnak meg úgy az arcszőrben, mint mondjuk egy púderes finishű alapozó, ami az izzadságtól ragacsos masszává válhat a szép férfiarcon.

Megosztás Facebookon