Öltözködjünk

Rasszizmussal vádolják a férfimagazint

Botrányt kavart a Fülöp-szigeteki lap márciusi számának címlapja.

Az FHM magazin Fülöp-szigeteki kiadásának e havi címlapján Bela Padilla filippínó színésznő pózol bikiniben, három színes bőrű modellel körülvéve, akik szinte beleolvadnak a kép hátterébe. A címlap alján pedig a következő szöveg olvasható: „Kilépni az árnyékból”.

Az eredeti változat...
Az eredeti változat…

 

... és a
…és a „szelídített” verzió

 

 
Amint a magazin még megjelenés előtt közzétette a friss címlapfotót Facebook-oldalán, azonnal felháborodott hozzászólások árasztották el őket. A legtöbben rasszizmussal vádolták lapot, de sokan megjegyezték, hogy a kép nem mellesleg még szexista is.

Válaszul a lap szerkesztői lecserélték a vitatott képet, így az újság végül egy másik címlappal került a standokra, melyen a színésznő egyedül látható. A magazin illetékesei nyilvánosan bocsánatot kértek azoktól, akiknek érzékenységét sértette a fotó, és maga Padilla is leszögezte, hogy nem állt szándékában semmi olyasmiben részt venni, amivel megbánthat másokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top