Öltözködjünk

Lehet-e egy duci modell 2012-ben A Test?

Vajon felkészült már a divatvilág arra, hogy A Test titulust egy plus size modell vegye át Elle Macphersontól?

A Test – így emlegetik a mai napig is a nyolcvanas–kilencvenes évek egyik vezető szupermodelljét, Elle Macphersont. 2012 februárjában azonban a francia Elle magazin elérkezettnek látta az időt, hogy egy másik modellnek adományozza a címet: a lap aktuális számának címlapján Tara Lynn plus size modell pózol, mint az új Test.

Ő a volt a test, tegnapig
Ő a volt A Test, tegnapig

 

Az új trend
Az új trend
Néhány kilóval nehezebben
Néhány kilóval nehezebben

 A francia lap egyébként nem először szerepeltet címlapján duci modellt. Tarát már 2010-ben is címlapra tették egyszer, tavaly áprilisban pedig Robyn Lawley plus size modell volt a címlaplányuk. Lynn és Lawley aztán egy harmadik duci modellel, Candice Huffine-nel együtt az olasz Vogue tavaly júniusi címlapján is megmutatta telt idomait.

Napjaink legfelkapottabb molett címlaplánya azonban mégsem egy plus size modell, hanem a tehetséges angol énekesnő, Adele, akit tavaly nemzetközi magazinok sora szerepeltetett címlapján, idén márciusban pedig a világ első számú divatlapja, az amerikai Vogue is címlapra tette, ami e tekintetben a lehető legnagyobb elismerés.

Évek óta látjuk, hogy a divatvilágban, illetve a médiában sokan, sokféleképpen igyekeznek tenni az érvényben lévő, kórosan sovány testideál ellen – nagyon helyesen. A kifutókat és divatlapokat azonban mindennek dacára továbbra is a zörgő csontú, eleven ruhafogasok uralják, a duci modellek szerepeltetése pedig továbbra sem magától értetődő, sokkal inkább speciális, mondhatni eseményszámba megy. Az ügynek mindemellett nem tesznek jót az olyan epizódok sem, ha például a szakma egyik legelismertebb molett modellje, Crystal Renn egyszer csak fogja magát és súlycsoportot vált, vagy épp a divatvilág egy-egy meghatározó alakja, így például Karl Lagerfeld tesz a nyilvánosság előtt újabb és újabb negatív megjegyzéseket a szabályos modellméretektől eltérő alkatú nőkre…

Lehet-e egy ducimodell 2012-ben A Test?

Mindezek fényében az, hogy az A Test titulust egy plus size modell kapja meg, egyelőre kissé idealista és provokatív megközelítésnek tűnik. Pedig miért is ne?! Nos, éppen ez az… Mindenesetre mi kicsit felhizlaltuk A Test cím mostani tulajdonosát, Elle Macphersont, téged pedig arra kérünk, hogy dönts, vékony vagy duci modellek legyenek a címlapokon! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top