Öltözködjünk

Idén tuti megfagyok – Daniella kiakad a kabátokon

Legyen meleg és hosszú és olcsó és kabát... Idén nem fog összejönni, sőt tavaly sem sikerült. Hol vannak a jó kabátok?
Idén tuti megfagyok - Daniella kiakad a kabátokon
Fázom. Minden reggel odafagyok a buszmegállóba, pedig még alig múlt el december elseje. Van egy régi meleg pufikabátom, de az idő lassan kezdi kinyírni, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy szépen lassan zsugorodik benne a tollbélés.

Vennék én kabátot, ha lenne olyan, ami tényleg igazi télikabát. Voltam már az összes plázában, megjártam a kínai piacot, sőt néhány turkálóban is próbálkoztam. Három problémám is van.
Egy: a legtöbb sportos kabát túl rövid, hiszen javarészt síkabátok, azok meg se nem elég hosszúak, se nem elég melegek. Persze egy síkabáttól ne várjunk tollbélést, ezek ugyanis úgynevezett technikai kabátok.

Kettő: ha elegáns szeretnék lenni, akkor nem vehetek pufidzsekit, de az elegáns télikabátok semmi másból nem állnak, mint egy vékony gyapjúrétegből és egy vékony selyembélésből, ami inkább hűt, mint fűt.

Három: ha olyan kabátot szeretnék, ami tényleg sokáig kitart, mint a mostani pufi, ami a hetedik évét tapossa, akkor nagyon mélyen a zsebembe kell nyúlni, egy jobb kabát (vízálló, meleg, hosszú, kapucnis) legalább 50 ezer forintba kerül. Az pedig, akárhogy is nézem, kéthavi fűtés… Akkor meg inkább ki se mozdulok két hónapig. És persze ezért a pénzért még nem álmaim kabátját kapom meg, hanem egy kompromisszumos megoldást, amiért ennyi pénzt nagyon sajnálnék kidobni…

Merre vagytok, meleg kabátok?

Mégis mit csináljak? Mert egy szandálról simán lemond az ember, sőt ha a ballonkabát nem fér bele a költségvetésbe, akkor marad a tavalyi széldzseki, de a fagyoskodás már nem az, amit csak úgy simán szeret kibírni az ember. Ti hol vesztek kabátot? Nem fáztok? Segítsetek!

Emlékszem, hogy kislány koromban anyukám csupa meleg kabátban járt, és sose mondta, hogy fázik. Most ő is vacog, pedig nagyon stramm csaj, és neki se találunk kabátot, szóval vagy velünk, vagy a kabátkínálattal nem stimmel valami.

Vagy lehet, hogy mostanában úgy gondolják a gyártók, hogy a silányabb minőség rákényszeríti az embereket arra, hogy évente vegyenek új kabátot, és ezzel próbálják növelni a bevételeiket? Nem értem… Most csak annyit tudok, hogy kinn esik és nekem el kell indulnom a didergős buszmegállóba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top