Öltözködjünk

Idősebbnek hazudta magát a 15 éves modell

Kiderült, hogy egy 15 éves modell is dolgozott a New York-i divathéten, holott az alsó korhatár 16 év volt.
Valerija Sestic
Valerija Sestic

Bár az Amerikai Divattervezők Tanácsának ajánlására a New York-i divathéten megjelenő divatházak és a modelleket közvetítő ügynökségek vállalták, hogy csak 16 éven felüli modelleket küldenek kifutóra, ezt mégsem sikerült maradéktalanul betartani. Utólag kiderült ugyanis, hogy a divathét egyik legígéretesebb új tehetségeként emlegetett Valerija Sestic valójában még csak 15 éves.

A horvát származású lány a divathét során összesen 16 divatbemutatón vonult, beleértve olyan nagy nevű tervezőkét és divatházakét is, mint Oscar de la Renta, a Rodarte, a DKNY, Marc Jacobs, a Hervé Leger vagy Carolina Herrera.

Valerija édesanyja, Mirela Sestic, aki korábban maga is modell volt, maximálisan támogatja lánya karrierjét, olyannyira, hogy a korával kapcsolatos hazugságban is partner volt. A lányt képviselő Women Management modellügynökség pedig furcsamód nem ellenőrizte Valerija iratait, „bemondásra” elhitték, hogy már betöltötte a 16-ot. Most persze már szánják-bánják a gondatlanságot: „Való igaz, hogy még csak 15 éves. Soha többé nem történhet ilyen a cégünknél. Teljes mértékben vállaljuk felelősséget” – nyilatkozta a sajtónak Dejan Markovic, az ügynökség vezetője.

Miután kiderült a kora, a fiatal modell nem léphetett kifutóra a londoni divathéten, Milánóban azonban tárt karokkal fogadták, és máris három divatbemutatón szerepelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top