Öltözködjünk

Betiltották a szőrmét Hollywoodban

Nyugat-Hollywood városi tanácsa tegnap történelmi jelentőségű döntést hozott: az Egyesült Államokban elsőként betiltották az állati szőrméből készült termékek árusítását.
Tilos lesz árulni
Tilos lesz árulni

A tanács hétórás ülés után hozta meg döntését, melynek értelmében a területükön működő üzleteknek ezentúl tilos lesz olyan holmikat árusítaniuk, melyek részben vagy egészben állati szőrméből készültek, legyenek azok akár új, akár használt darabok.

A tiltás bevezetésére irányuló kezdeményezést egy, az állatok jogaiért harcoló ügyvéd, Shannon Keith indította el. „Az állatok, melyeknek a szőrét felhasználják, mérhetetlen kínokat élnek át. Megverik, elgázosítják, vagy akár élve nyúzzák őket. Borzalmas dolgokat művelnek velük az emberi hiúság nevében” – fogalmazott az ügyvéd, aki örömmel fogadta a testület döntését, és hozzátette azt is, hogy reméli, más városok, illetve országok is követik majd a példát. 

A helyi kereskedelmi kamara viszont nemtetszését fejezte ki, mondván, hogy a tilalom rontja a város hírnevét, korlátozza a kreatív önkifejezést a divatban, ráadásul a kereskedők is jelentős bevételtől esnek el.

Azt, hogy a tiltás konkrétan mikortól lép életbe, illetve milyen büntetésre számíthatnak azok, akik megszegik, a napokban pontosítja a városi tanács.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top