Öltözködjünk

Fellázadtak a modellek a magas sarkú ellen

Bár a modelleknek elvileg bármit zokszó nélkül fel kell venniük, amit rájuk adnak, ezúttal úgy tűnik, fordult a kocka.
Kép: dailymail.co.uk
Kép: dailymail.co.uk

Gisele Bündchen, Amber Valletta és Carolyn Murphy szupermodellek kijelentették, hogy nem hajlandóak többé veszélyes, járásra alkalmatlan, magas sarkú dizájncipőkben kifutóra lépni. A Balenciaga divatház kreatív igazgatója, Nicholas Ghesquière azonban ahelyett, hogy erre fel lecserélte volna őket, inkább úgy döntött, hogy alkalmazkodik hozzájuk: a párizsi divatshow-n magas sarkú helyett maszkulin stílusú, lapos cipőben vonulhattak.

Nem ők voltak azonban az elsők a modellszakmában, akik fellázadtak a kétségkívül művészi küllemű, ugyanakkor nyaktörő lábbelik viselése ellen: 2009-ben Abby Lee Kershaw, Natasha Poly és Sasha Pivovarova tagadták meg Alexander McQueen bizarr platformcipőinek viselését.

A modellek aggodalma egyébként teljesen jogos: nem csupán fizikai sérüléseket szerezhetnek, de akár a karrierjüknek is sokat árthat, ha orra esnek a kifutón egy hordhatatlan cipőben, elég csak megnézni a neten keringő bakivideókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top