Öltözködjünk

15/50 jelenség: már az anya utánozza a lányát

Egyre több középkorú anyuka másolja tizen-huszonéves lánya öltözködési stílusát. A trend a celebvilágban is hódít.

Az amerikai Temple Egyetem kutatói megállapították, hogy manapság a lányok – még ha idősebbnek, komolyabbnak is akarnak látszani a koruknál – jóval kisebb valószínűséggel utánozzák édesanyjuk öltözködési stílusát, mint a fiatalodni kívánó anyák lányaikét. „15/50 – így emlegetjük azt a jelenséget, amikor egy nő hátulról úgy néz ki, mint egy tinédzser, elölről viszont egyértelműen látszik, hogy középkorú” – magyarázta Amanda Platell szakújságíró a Daily Mail című lapnak.

 
Lányaikat utánozzák az anyukák
 
Lányaikat utánozzák az anyukák
 Carole és Kate Middleton  Demi Moore és lánya, Rumer Willis

 

A 343 anya-lánya páros bevonásával készült felmérés eredményeiből a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy napjainkban egyfajta fordított szocializáció figyelhető meg: a fiatalok fogyasztási szokásai befolyásolják az idősebbekét. Az irányzat ma már minden társadalmi rétegben érezteti a hatását, hiszen a tömegdivatmárkák elterjedésével a legaktuálisabb trendeknek megfelelő, egyszezonos holmik szinte mindenki számára elérhetővé váltak korosztálytól és pénztárcától függetlenül.

A trend a hírességek körében is terjed: a Middleton lányok 56 éves édesanyja, Carole például előszeretettel öltözködik úgy, mint huszonéves lányai, de a 48 éves Demi Moore is bármikor felveszi a versenyt lányaival, ha divatos megjelenésről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top