Öltözködjünk

Itt a hajból készült napszemüveg

Az emberi haj is megújuló energiaforrás. Egy fiatal, brit terveződuó napszemüveg-kollekciót készít belőle.
Olvasnál még? Kattints a rovat legfrissebb híreiért!

Ha nem tudnánk, ránézésre egész biztosan nem mondanánk meg az Azusa Murakami és Alexander Groves alkotta Studio Swin napszemüvegeiről, hogy fő alapanyaguk emberi haj. Pedig a szemüvegkeretek készítéséhez ezen kívül csupán növényi gyantát használnak, kötőanyag gyanánt. A keretbe ezután „rendes”, UV-szűrővel ellátott napszemüveg-lencsék kerülnek.

A dizájnerduó londoni fodrászatokból szerzi be a levágott hajat, ami egyébként hulladékként végezné. A gyártás során semmiféle káros anyag nem szabadul fel, ha pedig úgy alakul, hogy a keret szemétre kerül, 100 százalékban környezetbarát módon bomlik le.

 

Itt a hajszemüveg!

 

A különleges napszemüveg-kollekció a Brit Királyi Képzőművészeti Egyetem végzőseinek kiállításán mutatkozott be néhány napja. Egyelőre nem tudni, hogy a termék valamikor kereskedelmi forgalomba kerülhet-e és ha igen, mennyibe kerül majd.

A tervezők szeretnék továbbfejleszteni ötletüket: jelenleg azzal kísérleteznek, hogy milyen más tárgyakat lehetne még készíteni az emberi haj-növényi gyanta keverékből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top