Öltözködjünk

A cipő, amit még Victoria Bechkham sem vállalna be

A Fekete hattyú óta minden úszik a tütüben, még a legnagyobb divatházak is a balett jegyében terveznek. Ezúttal a cipőkirály Christian Louboutin állt be a sorba.
Olvasnál még? Kattints a rovat legújabb híreiért!

A műalkotásnak is beillő magassarkúiról ismert Louboutinnek még önmagát is sikerült felülmúlnia legújabb kreációjával. A selyemből készült, Swarowski-kristályokkal kirakott topán sarka 24 cm magas, így szinte csak tipegni lehet benne. Mindez persze nem annyira meglepő, hiszen tervezőjét a balett-termek világa ihlette meg.

A legújabb Louboutin cipő különleges apropója, hogy egy jótékonysági felhívásra készült. Dizájnerek fogtak össze, hogy támogassák a komoly anyagi problémákkal küzdő Angol Nemzeti Balettet. Ha a társulatnak nem sikerül megszerezni a költségvetésből hiányzó 2 millió fontot, egész biztosan előadások sorát kell lemondaniuk. Ezért olyan híres tervezők, mint a korábban már említett Louboutin, a Moschino vagy Julien Macdonald balett által ihletett darabjaikat árverésre bocsátották, a bevételt pedig a táncosoknak ajánlották fel.

 

 
Itt a tűsarkú balettcipő
 
Itt a tűsarkú balettcipő

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top