Öltözködjünk

Nyomtatóval készül a tökéletes bikini

Piacra dobták a világ első nyomtatott bikinijét. Nem áll el, nem buggyosodik és teljesen vízálló. Persze nem papírból van.
Nyomtatóval készül a tökéletes bikini
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért! 

Az N12 bikini két amerikai tervezőnő, Jenna Fizel és Mary Haung alkotása. Speciális összetételű, rugalmas nejlonból, 3D nyomtatóval készül, darabjait varrás nélkül, kapcsok segítségével illesztik össze. A körkörös lemezekből álló anyag szerkezetének köszönhetően sokkal pontosabban illeszkedik a test formáihoz, mint a hagyományos fürdőruhaanyagok. Ráadásul még kifejezetten szép is.

A bikinit egyelőre konfekcióméretekben gyártják, de a tervezők szeretnék továbbfejleszteni a technológiát oly módon, hogy a test szkennelése után a szó szoros értelmében személyre szabott fürdőruhákat lehessen nyomtatni.

A két tervezőnő
A két tervezőnő, Jenna Fizel
és Mary Haung
A bikini egyelőre konfekcióméret
A bikini egyelőre konfekcióméret-
ben készül

A termék fehér és fekete színekben kapható, és bizony legalább olyan drága, mint amennyire különleges: a felsőrész ára – mérettől függően – 250-300 dollár (azaz nagyjából 45 000 – 55 000 forint), az alsó részé pedig 350 dollár (azaz közel 64 000 forint).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top