Öltözködjünk

Kate az utolsó pillanatig titkolódzik Vilmos előtt

Ha minden úgy lesz, ahogy Kate eltervezte, és ahogy az a nagykönyvben meg van írva, akkor vőlegénye valóban utolsóként fogja megpillantani őt a nagy napon.

A nagyközönség legelőször pontban 10 óra 51 perckor lesheti meg Kate Middletont, amint a belgráviai Goring Hotelből távozva mintegy kilencperces útjára indul a Westminster-apátsághoz Károly herceg saját Rolls Royce-án. A titokzatos ruha végül teljes pompájában a helyszínre érkezést követően lesz látható pontban 11-kor, illetve – a hagyománynak megfelelően vélhetően némi késéssel – nem sokkal 11 óra után, amikor Kate a fél világ szeme előtt besétál abban a templomba – adta hírül a Szent James Palota.

Kate az utolsó pillanatig titkolódzik Vilmos előttVilmos az utolsó percig az apátság egy aprócska kápolnájába húzódik vissza testvérével és egyben vőfélyével, Harryvel. Igaz, a vőlegény háromnegyed órával Kate előtt fog megérkezni a helyszínre, hogy üdvözölje a családtagokat, de 10:40-kor szépen beterelik majd a Szent Edmond-kápolnába. Itt még szusszanhat egy kicsit, a kápolna falai pedig megakadályozzák abban, hogy az épületben kihelyezett képernyők bármelyikén  túl korán meglássa menyasszonyát.

Kate, avagy hivatalosan Catherine a szóvivők szerint teljesen eltökélt abban, hogy a ruhája meglepetés legyen a leendő férje számára egészen addig a pillanatig, ameddig ő bevonul az oltárhoz, Vilmos pedig felé fordul. Ha minden a tervek szerint megy majd, a vőlegény fogja utolsóként megpillantani a ruhát, bár ő ezt valószínűleg egyáltalán nem bánja. A herceg egyébként néhány perccel Kate érkezése előtt fog visszatérni a lanternához.

Vilmos, aki a Királyi Légierő kutatási és felderítési szolgálatának pilótája, két hét szabadságot kért a munkahelyén az esküvő és a nászút idejére. Csak néhány nappal a házasságkötése előtt utazik Londonba az utolsó próbákra. Az ifjú pár folyamatosan kézben tartotta az előkészületeket, s a legapróbb részletekre is gondoltak, hogy minden tökéletes legyen.

Szent Edmond-kápolna
A kicsiny kápolna, ahol a vőlegény várakozni fog, három magas ablak mögött bújik meg az apátság déli oldalában. Tele van ősi emlékekkel: többek között III. Edward fivérének alabástromszobra is itt található, amelyet a király a tragikusan fiatalon, lázas betegségben elhunyt testvére tiszteletére készíttetett 1336-ban.

A Szent James Palota szóvivője mindezt megerősítette, és elmondta, hogy a pár nagyon élvezte az esküvő napjának megtervezését. Ők maguk döntöttek szinte mindenben, nem volt olyan kérdés, amelyről ne egyeztettek volna velük a szervezők. A körültekintő munkának köszönhetően remélhetőleg minden rendben lesz a nagy napon, és az egész ország büszke lehet majd az eseményre.

Az ifjú pár a nászéjszakát a Buckingham-palotában tölti.

Nézd meg, milyen ruhákat álmodtak a külföldi tervezők Kate-nek:

 
Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top