Öltözködjünk

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Eltelt egy évtized, mi pedig összeállítottunk egy listát a legemlékezetesebb divatkatasztrófákról, amikre a mai napig nem találunk magyarázatot. Képek a kattintás után, csak erős idegzetűeknek!

Britney Spears, 2001

A sort az évtized egyik legnagyobb mellényúlásával kezdjük. Itt még látszólag minden rendben volt Britney-vel. Nem nyírta kopaszra a haját és az elvonókat sem látogatta heti rendszerességgel. Akkor mégis hogyan hibázhatott ekkorát? A boldog cowborpár tökéletes összhangban tetőtől talpig farmerbe öltözött, és ez katasztrófához vezetett. Ha ez nem volna elég, van itt még gyémántokkal díszített nyakörv, sőt az autentikus cowboykalap is ott virít a fejtetőn.

Forrás: mydaily.co.uk
Forrás: mydaily.co.uk

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság
A 10 legszebb címlap 2010-ből

Christina Aguilera, 2004

Britney után következzen nagy riválisa, a ma már szinte kifogástalan stílusú  Christina. Úgy tűnik, nemcsak az énekesi kvalitásaiban előzi meg Spears kisasszonyt, de a vörös szőnyeges bukásokban is. Itt valóban komoly problémák vannak, és teljességgel felfoghatatlan, amit látunk. Nem elég a tupír, ami már önmagában is katasztrófa, a függönyből készült ruháját vágásokkal teszi igazán ellenállhatatlanná, a sminkjét pedig láthatóan egy elsötétített szobában sikerült összehoznia. És ilyenkor már az sem nyújt vigaszt, hogy a rúzs és a ruha harmonizál.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Björk, 2001

Az excentrikus, izlandi énekesnő Oscar-ruhája méltán vált az egyik legismertebb divatkatasztrófává. Tőle már megszokhattuk az esetenként furcsa szetteket, sőt sokan éppen ezek miatt szeretik, azonban arra, amit itt viselt, senki nem számított.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

A Marjan Perovski által tervezett hattyúruha sokaknál kiverte a biztosítékot. Ugyanis itt nem arról van szó, hogy az öltözet egy hattyúra emlékeztet, vagy erősen hattyúszerű. Nem, ez egyértelműen egy hattyú, csőrrel, szemmel és zsebekkel.  

Mariah Carey, 2008

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosságAkármikor látjuk az aranytorkú énekesnőt, valahogy mindig előre félünk. Vajon miért bújik mindig túl rövid, túl szűk vagy túl feszes ruhákba? Ebben az esetben azonban minden hibát sikerült egy szetten belül elkövetnie. A farmernadrág  túl rövid. A fényes felső szintén túl rövid és feszes, a hátán lévő Mariah felirat túlságosan közönséges. Az űrszemüveg a popsztár fél arcát eltakarja, a másik felét pedig a tökéletesen beállított, ehhez a szetthez egyáltalán nem illő haja fedi el. Magas sarkú cipőben pedig még élő ember nem végezte el a kezdődobást baseballpályán. Soha.       

Madonna, 2009

A pop királynőjét természetesen nem hagyhattuk ki a felsorolásból. 2009 Madonna és a Louis Vuitton éve volt, hiszen „Őfelsége” volt a márka hivatalos arca. Az általa választott ruha kifutón is eléggé érdekesen mutatott, Madonnán azonban egészen ijesztő volt.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Kék szaloncukorkának beöltözni a legrosszabb ötlet, ráadásul mindezt megspékelni egy ujjatlan kesztyűvel… Teljes képzavar. A kék adóvevőkről a fejtetőn pedig most feledkezzünk el, így mindenki jobban jár.    

Uma Thurman, 2004

Quentin Tarantino múzsája ebben a Christian Lacroix-estélyiben (vagy függönyben) jelent meg 2004-ben az Oscar-gálán. Az az érzésünk, hogy a „gyilkos menyasszony”  nagy késésben lehetett, és jobb híján a zuhanyfüggönyt tekerte körbe magán, amit aztán kék törölközőjével rögzített.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Érthetetlen a ruha szabása, a színésznő alakját pedig ennél jobban csak egy kukászsák tehette volna tönkre.

Nicki Minaj, 2010

A frissen berobbant rapper énekesnő szintén azon versenyzők közé tartozik, akiknek a repertoárjában számtalan botrányos összeállítás kapott helyet. A ruha szemből csak szimplán ízléstelennek tűnik, ami bőven nem elég a listára kerüléshez.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság
10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

A hirtelenszőke haj rózsaszín festékkel még mindig csak szörnyű. De Minaj kisasszony többet és nagyobbat szeretne mutatni, ezért megfordul. Ez nem implantátum, ez a valóság és ez a valóság az egyik legnagyobb katasztrófa valaha. Gyakorlatilag testszínű harisnya fut végig az énekeső hátán, gyöngyökkel díszítve. Túl sokat mutat, és nem biztos, hogy szeretnénk ennyit látni.  

Pink, 2002

Szögezzük le az elején, hogy ő az az énekesnő, aki nagyon sokat fejlődött, és az utóbbi időben rendre a legjobban öltözöttek toplistáján szerepel.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Ennyi neonszínt azonban ritkán – talán sosem – láttunk még egyszerre, nagyjából olyan ez, mintha egy festékboltban Pink lenne a bemutatódarab, azzal a különbséggel, hogy ez a vörös szőnyeg. A körmökkel valószínűleg a legegyszerűbb feladatok sem hajthatóak végre, meglepő, hogy a táskát egyáltalán képes tartani velük. Külön figyelmet érdemel a neonnarancs neccharisnya, ami ízlésesen kilóg a nadrágból.

Lady Gaga, 2010

Nehéz mondani bármit is. Választani talán itt volt a legnagyobb feladat, ez azt hiszem, nem szorul magyarázatra. A választás azért esett a hírhedt húsból készült ruhára, mert – ahogy Björknél a hattyúra – erre is mindenki emlékezni fog.

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság
10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Ennél ízléstelenebb összeállítás valószínűleg kevés létezik. Az önmagát nagyon sokszor direkt elcsúfító énekesnőnél azonban itt túllőtt a célon, szinte az orrunkban érezzük a szett szagát, és akkor az előnytelen szabásvonalról nem is beszéltünk.

Cher, 2010

Először is meghatározhatatlan, hogy mit látunk a képen. Több perc kell ahhoz, hogy rájöjjünk: igen, ő valóban Cher. A haj látványosan műhaj, ez mondjuk még nem tragédia. Ellenben egy egyrészes fürdőruhát felvenni harisnyatartónak álcázott alsó résszel és térd fölötti csizmával…

10 év, 10 hatalmas divatöngyilkosság

Erre nincs mentség. Cher öltözete itt nagyon hasonlít a 20 évvel ezelőtti ‘If I could turn back time’ időszakára, egyetlen apró különbséggel. Cher bizony ember, és húsz év alatt ő is húsz évet öregszik. A csillámok a ruhán ugyan emlékeztetnek a fiatal diszkódívára, de sajnos semmi más nem. Nem, Cher, még te sem tudod visszaforgatni az idő kerekét.

                 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top