Öltözködjünk

Az arany fehérnemű lehet a fiatalság titka

Elképzelhető, hogy a jövőben 24 karátos arannyal átszőtt textíliából készült alsónemű viselésével vehetjük fel a harcot az évek múlásával.

Az aranyfehérnemű lehet a fiatalság titka A Shanghaiban megrendezett Intertextile szakkiállításon mutatták be azt az innovatív szövetet, mely állítólag új korszakot nyit a textíliák történelmében. A Nylgold nevű szövet működésének lényege – nagyon leegyszerűsítve – hogy a benne található hialuronsav-molekulák és a 24 karátos arany nanorészecskéi egy speciális nanostruktúrát hoznak létre. Ez az anyag a bőrrel érintkezve méregtelenít, hidratál és bőrfiatalító hatást fejt ki.

A textíliát kifejlesztő spanyol Nylstar cég első körben a fehérneműpiacon szeretne érvényesülni a fiatalító textillel, de a szövet elvileg használható lenne például pólók, alakformáló ruhadarabok, harisnyák, sport- vagy épp szabadidőruhák gyártásához is.

„A Nylgold a piac legfelső szegmensét célozza meg. Egyesül benne a luxus, a szépség és a fiatalító hatás. Az anyag a felső kategóriás márkák számára készült, melyek ki tudják használni a dizájnban rejlő különleges képességeket” – magyarázta Raul Gonzalez, a Nylstar marketingvezetője egy sajtónyilatkozatában. Arról, hogy közelítőleg mennyibe is kerülne például egy ilyen szövetből készült alsónemű, egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top