Öltözködjünk

Átveri a modelljeit a Vogue?

Könnyen hihetnénk, hogy azok modellek, akiket a világ vezető divatmagazinja foglalkoztat, mesés összegeket tehetnek zsebre ezért a munkáért. A valóságban azonban nem egészen így van…

Nemrégiben három modell, Karmen Pedaru, Anna Aleksandra Cywinska és Anna Jagodzinska pert indítottak a korábbi ügynökségük ellen, mivel az nem fizette ki a bérüket. Az ügy kapcsán az amerikai Jezebel magazin birtokába, majd nekik köszönhetően nyilvánosságra került az az idén áprilisban kelt

Átveri a modelljeit a Vogue?
Nincs többé próbafülke

elszámolási nyilatkozat, mely pontosan részletezi, hogy Jacodzinska milyen munkákon vett részt, s ezekért mekkora összeg illeti meg. A számadatokat nézve feltűnő, hogy míg a lengyel származású szupermodell például 60 000 dollár ellenében szerepelt H & M kampányában, addig az amerikai Vogue-ban 250 dollárért, a lap francia kiadásában pedig 125 dollárért pózolt.

A dolog magyarázata az, hogy a modellek a nagy pénzeket a reklámkampányokban való szerepléssel keresik, ahhoz azonban, hogy ilyen munkákra szerződtessék őket, feltétlenül szükséges, hogy minél gyakrabban felbukkanjanak a világ legbefolyásosabb divatmagazinjainak hasábjain. Ezeket a fotózásokat épp a saját, jól felfogott érdekükben kell elvállalniuk, mégpedig a professzionális divatvilágban aprópénznek számító összegekért.
 

A nagyobb képért kattints! forrás: www.styleite.com

A nagyobb képért kattints!
forrás: www.styleite.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top