Öltözködjünk

Tiltott ruhadarabok az első randin

Minden ruhát végignéztél és az összes cipődet felpróbáltad, mégsem tudod, hogy miben menj? Ismerős érzés? Nem tudod, hogy szoknyát vagy nadrágot húzz, sőt már abban sem vagy biztos, hogy a kedvenc pólód tényleg kellően kiemeli-e az adottságaidat? Segítünk, abban legalábbis biztosan, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek tabuk az első "hivatalos" randin.

1. A kevesebb több
Az unásig ismételt jó tanács még nagyanyáink gardróbjából, akik elvakultan hittek abban, hogy a bokánál többet nem szabad mutatni, főleg nem az első alkalommal. Persze az intelmet nem kell véresen komolyan venni, de azért nem árt megfontolni, hogy mi kerül ki placcra a nagy premieren. Túl mini, túl kivágott semmiképpen ne legyen rajtunk, ugyanis még a legszebb, leghosszabb láb és legdúsabb kebel is közönségesnek hat, ha az ember orra alá tolják.

Ezt a hosszt most hanyagold
Ezt a hosszt most hanyagold

A szoknya legyen combközépig érő, a dekoltázs pedig maximum a mellkas felső harmadát mutassa. A kulcsszó: visszafogottság. És ami nagyon fontos, ne öltözzük túl az eseményt, nem az angol királynő vacsorájára megyünk, „csak” egy randira.

2. Nem karácsony, randi
Ezért aztán felesleges teleaggatnia magát az embernek hatalmas, bár kétségkívül stílusos bizsukkal. A hatalmas, lógós fülbevalók például csókolózáskor kényelmetlenek lehetnek, ezért csak akkor ajánlottak, ha a cél kimondottan az elriasztás. Ha meztelennek érzed magad kiegészítő nélkül, akkor próbálj visszafogott, de mégis az egyéniségedhez passzoló darabokat választani.

3. Vörös rúzs? Na azt nem!
Nem a „le a vörös rúzzsal” ligában harcolunk, mégis óva intenénk mindenkit attól, hogy az első randin vérvörös rúzzsal a száján jelenjen meg. Tapasztalatból állítjuk, hogy inkább lesz taszító, mintsem csókra csábító. A pasik a természetes, ápolt ajkak hívei, színtelen szájfény vagy egyszerű ajakápoló tökéletesen megteszi, ráadásul ilyen esetben attól sem kell tartani, hogy a fogad az első korty bor után rúzsos lesz.

Nem csábít csókra, legyél természetes
Nem csábít csókra!

Ami pedig a csókálló rúzsokat illeti, jobb ha elfelejted. Városi legenda, hogy van olyan festékréteg, ami 3 perc csőrözés után is inkább a szádhoz ragaszkodik és nem az aktuális partner állához.

4. Illatorgia

Az első randin érdemes óvatosan bánni az illatokkal. Fontos, hogy a partnered ne egy hatalmas parfümériával azonosítson, ráadásul nem tudhatod, hogy egyes illatokhoz milyen élménye fűződik. Lehet, hogy a kedvenc parfümöd az utált fizikatanárt juttatja eszébe, vagy egy problémás exet, esetleg egy undort kiváltó ital ugrik be neki róla. Válassz könnyed illatot, lehet gyümölcsös vagy púderes, de semmiképpen se legyen tömény, fűszeres kölni. Lehet, hogy bőven elég, ha fürdés után erősebb illatú testápolót kensz magadra.

5. Szöszök és társaik
Tudjuk, hogy hideg van és jólesik a meleg pulcsi, de indulás előtt nézd meg, hogy mennyire szöszöl a kiválasztott darab. Kevés annál zavaróbb érzés van, amikor álmaid lovagjának szája a heves csókolózás közepette egyszer csak megtelik szösszel, majd lelkesen próbálja sörrel leöblíteni, ami persze nem sikerül.

A szöszökkel teli pullóveredet hagyd otthon
A szöszökkel borított pulcsidat hagyd otthon, kellemetlen az íze

Te pedig egyre kínosabban érzed magad és szidod az összes pulcsigyártót, amiért nem tüntették fel a címkén, hogy csókolózáshoz ne hordd. Az ilyeneket jobb elkerülni, főleg akkor, ha nem akarsz a „szőrös pulcsis lány” névvel bevonulni a történelembe.

6. Kuplerájmentes övezet
Ha a szem a lélek tükre, akkor a táska a lakásodé. Még ha nem is vagy rendmániás, nem árt, ha arra az egy estére megerőlteted magad és kipakolod a táskádból az összes oda nem illő vackot. Ne legyen benne csokipapír, az exek fényképei, 23 dezodor, 45 használt papírzsepi, és a sort még folytathatnánk. Az is fontos, hogy ne hatalmas postáscekkerrel indulj neki az estének, válassz közepes méretű, kényelmes táskát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top