Öltözködjünk

Minden, amit a cicanadrágokról tudni kell

Úgy hordjuk őket, mintha kötelező lenne, arra pedig csak kevesen figyelnek, hogy mi előnyös, és mi nem. Kibogozzuk a szálakat, és hadat üzenünk a "tevepatának".

A cicanadrág sok nő szekrényében már legalább annyira alapfelszerelés lett, mint a farmer, azonban míg a farmereket viszonylag jól sikerül integrálni a mindennapi szettjeinkbe, addig a cicanadrágokkal – vagy más néven leggingekkel – hadilábon állunk. Hordjuk nadrágként vagy harisnya helyett, és igazából azzal sem vagyunk teljesen tisztában, hogy kinek mi áll jól. Így aztán ideje rendbe tenni a cicanadrágok körüli zűrzavart, mert ahogy az utcán járva figyeltük, van mit javítani a helyzeten.

A cicanadrág nem nadrág

Sajnálattal tudatjuk, hogy a sokak által előszeretettel viselt cicanadrág nem a hagyományos értelemben vett nadrág. Még a legszebb fenéken sem mutat jól rövid pólóval kombinálva. Rubint Réka például hatalmas lendülettel burkolja párductestét tapadós cicanadrágokba és rövid pólókba, de az összhatás inkább közönséges, mint szexi. A testre simuló nadrágok ugyanis mindent megmutatnak, a kisebb hibákat is felnagyítják, és egy alapvetően formás fenékből hatalmas tepsi válhat az előnytelen fazonnak „köszönhetően”, és akkor még a tevepata-jelenségről nem is beszéltünk, amely a valaha látott legvisszataszítóbb divatbakik közé tartozik.

Rövid felsőrésszel
Rövid felsőrésszel
Rubint Réka
Rubint Réka – fotó: Gálos Mihály Samu

Szolgálati közlemény

Ezért ezúton szeretnénk megkérni minden kedves olvasót, hogy a cicanadrágokat minden esetben legalább fenék alá érő felsőrészekkel hordják.

Nem mindegy az anyag

A nyolcvanas évek divatja újra hódít, unjuk már nagyon, de nincs mit tenni, el kell viselni a latex és a neonszínű darabok dömpingjét, de ez még nem azt jelenti, hogy mindenkinek ezek közül a darabok közül kell választania. A fényes és harsány színek vastag lábon például egyáltalán nem mutatnak jól, bármivel is kombinálja az ember. Nekik jobbak a hagyományos pamut cicanadrágok, amelyek nem vastagítják a lábat. Szintén vékony lábra ajánljuk a farmerhatású leggingeket, amelyek ugyan nagyjából úgy viselkednek, mint a skinny jeansek, de a „csak hosszú felsőrésszel illik hordani” szabály rájuk is érvényes.

Ha pedig az anyagoknál tartunk, akkor nem maradhatnak ki a felsorolásból a csipkéből készült darabok sem, amelyek az álláspontunk szerint gyújtósnak remekül beválnak, de utcai használatra nem ajánlottak.

Színes latex
Színes latex
Farmerhatású leggings
Farmerhatású legging
Csipkés
Csipkés legging


A hossza

A hossznál a szabály végtelenül egyszerű: egy cicanadrág mindig a láb azon részét vastagítja leginkább, ahol elvágták, az egyszerűség kedvéért a térdig érő darabok a combot, a térd alá érő fazonok pedig a vádlit emelik ki. A bokáig érő darabokkal vastag láb esetén úgy érdemes eljárni, hogy a cicanadrágot a lábfej közepéig húzzuk, ugyanis ez optikailag hosszabbítja a lábat, sőt a bokát is előnyösen karcsúsítja.

Hosszú legging
Hosszú cicanadrág
Rövid legging
Rövid változat

A minták

Ezen végképp nincs mit ragozni, a mintás cicanadrágok erősítik a lábat, függetlenül attól, hogy hatalmas tubarózsák vagy apró katicák vannak rajta, ezért vastag lábra nem ajánlott. Valamint azzal is érdemes számolni, hogy a minták a lábra helyezik a hangsúlyt, ezért görbe végtagokon nem mutat jól.

Minden, amit a cicanadrágokról tudni kell
Minden, amit a cicanadrágokról tudni kell

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top