Öltözködjünk

A leggyakoribb szoknyabakik és tippek az elkerülésükre

Előnyös szoknyát sokkal könnyebben találhatunk, mint a testünkhöz leginkább passzoló nadrágot, sokan mégis tévúton járnak. Megmutatjuk, melyek a leggyakoribb fazonok buktatói.

Ha sikerül a testalkatunkhoz leginkább passzoló szoknyát megtalálni, akkor a jól eltalált fazon palástolhatja a kisebb-nagyobb testi hibákat. Egy tökéletes darab optikailag lefaraghat a kilókból, meghosszabbíthatja a lábat, sőt még a derék is vékonyabbnak tűnhet. A legtöbben azonban nem tudják eldönteni, hogy milyen fazon illik leginkább a testalkatukhoz. Segítünk kiválasztani a legjobbat, és elmondjuk a leggyakoribb hibákat is.

A szoknya hossza

Hatalmas tévedés, hogy minit csak tökéletes lábhoz szabad felvenni – gondoljunk csak Sarah Jessica Parkerre, aki sosem takargatta igencsak görbe fogpiszkáló lábait. Nagyon vastag lábhoz tilos combközépnél rövidebb szoknyát venni, ugyanis az még cicanadrággal kombinálva sem lesz előnyös megoldás. Narancsbőrös combra érdemes cicanadrágot – nem csipkéset – húzni, és fölé a minit. A cipőnek pedig legyen 3-4 centis sarka, ugyanis ez a magasság már optikailag vékonyítja a bokát. Miniszoknya mellett jól mutathat a hosszú cicanadrág is, amelyet lábfejközépig kell húzni, ugyanis ez az apró trükk hosszabbítja a lábat.

Mini szoknya
Miniszoknya

Ha hosszú szoknyát választunk, akkor mindig olyan fazont keressünk, amely szinte érinti a földet, ugyanis a csak bokáig érő fazonok összenyomják az alkatot, és olyan hatása lesz, mintha kinőtt ruhában sétálnánk. Tévhit az is, hogy az alacsonyaknak nem szabad hosszú szoknyát választani, az egyszínű,
A vonalú darabok nekik is jól fognak állni.

Térd alatti fazont csak az válasszon, akinek vékony a lábszára és a bokája is, ugyanis ez a hossz optikailag megvastagítja a lábat.

A szoknya fazonja

A ceruzaszoknyákat kivétel nélkül mindenki hordhatja, a pocakosaknak azonban jobb lesz vigyázni, ugyanis kiemeli a hasat, ami nekik kimondottan előnytelen. Ők válasszanak csípőszabású ceruzaszoknyát, és kombinálják bővebb szabású blúzokkal, felsőrészekkel. Ezeket a szűkre szabott szoknyákat tilos százliteres tundrabugyival hordani, csak varrás nélküli fehérneműt hordjunk ilyenkor.

Ceruzaszoknya
Ceruzaszoknya

Az egyenes, tehát hagyományos szabású szoknyákat bárki felveheti, de csak akkor, ha térd felett van elvágva. Ami térd alá ér, az vastagítja a lábat, és erősíti a csípőt is, az pedig senkinek sem kell. Az ilyen fazonú szoknyákat nem szabad slampos, túlságosan bő szabású felsőrészekkel hordani.

Egyenes fazon
Hagyományos szabású

Ha a szoknyák között a jolly joker fazont keressük, akkor az mindenképpen az A vonalú, ami az egyetlen olyan fazon, amely duciknak és ropiknak is jól áll, ezért aki elakadna a szoknyák szövevényes világában, az válassza ezt a fazont. Az A vonalú darabok csoportjába tartoznak a rakott szoknyák is, de ezeket vékony vagy átlagos testalkatú csajoknak ajánljuk, 40-es méret felett nem érdemes kísérletezni vele.

A-vonalú szoknya
A vonalú szoknya

Különleges szoknyák

A nem hagyományos darabok különlegessé tehetik a szettünket, de néhány szabályt nem árt betartani. A tapadós szoknyák a legkisebb hibát is felnagyítják, amit még a legszuperebb alakformáló harisnya sem tud palástolni. Az ilyen darabokat ezért csak tökéletes fenék és combok tulajdonosainak ajánljuk. A hagymaszoknyák, bármennyire divatosak is, sajnos legalább annyira előnytelenek túlsúly esetén, mint a tapadós darabok. A fodros szoknyák ugyan nem emelnek ki minden hibát, de néhány kilót azért rápakolnak az ember farára. A mintás darabokra ez fokozottan igaz, ezért ezeknél különösen óvatosnak kell lenni. És ha már minták, akkor mindenképpen érdemes tisztázni, hogy a tudomány jelenlegi állása még nem teszi lehetővé, hogy egy szoknya mintás is legyen, meg slankítson is. A szabály ezeknél a daraboknál a következő: nagy minták és keresztben csíkos anyag duciknak tilos, csakúgy, mint a hatalmas pöttyök és a nagy, rávarrt zsebek.

Tapadós  szoknya
Tapadós szoknya
Hagymaszoknya
Hagymaszoknya

Fodros szoknya
Fodros szoknya
Mintás szoknya
Mintás szoknya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top