Öltözködjünk

Miért kerülnek egy kisebb vagyonba a dizájner táskák?

A Hermes ház leghíresebb táskájáért több mint 4 millió forintot kell kifizetnie a vásárlónak, de egy "egyszerű" Louis Vuittonért is mélyre kell nyúlni a zsebben. Vajon miért kerülnek ennyibe ezek a táskák?

A legtöbb híresen drága táska nemcsak alapanyag, de dizájn tekintetében is maradandó alkotás. A táskák birtoklása státuszszimbólum is egyben így a nők könnyen ragadtatják el magukat, ha egy szebb darab kerül a kezükbe, ráadásul egy táska sosem elég.

Lássuk miért kell egy táskáért egy kisebb kocsi árát kifizetni?

A tervezési folyamat során a szezon legígéretesebb darabajiról először egy számítógépes skiccet készítenek, amely lehetőséget ad arra, hogy a táskát többféle színben és méretben is árusítsák. A kész vázlatot ezután elkészítik papírból, hogy ellenőrizzék a tárgyak méretarányosságát. Miután mindenki rábólintott a tervekre a mintát elkészítik a tényleges alapanyagból. A gyártásnál minden egyes munkafázist időzítenek, egy táska átlagos elkészítési ideje 180 perc, de a különlegesebb darabokért ennél jóval többet kell fizetni. A precízen elkészített táskáknál nincs helye kilógó szálnak, vagy félrevarrásnak, a márka garantálja a tökéletes minőséget. Az ár az egekbe szökhet, egy drágább alapanyagtól, vagy külön az adott táska megtervezésére felkért dizájner tiszteltdíjától.

 

cyana.tv
cyana.tv

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top