Öltözködjünk

Katasztrófa fenyeget a strandon: visszatér a fecske

Ne gondoljátok, hogy a strandszezon csak a nőket hozza lázba. A férfiak ugyanúgy stresszelnek, amikor először kell magukra húzniuk a fürdőnadrágot, pláne, ha egy fecskéről van szó.

A strandolás és a nyaralás érzékeny terület a férfiak számára. Legtöbbjük öltönyben tölti a hétköznapokat, egy olyan öltözékben, amelyet eredetileg az ötvenes férfitest kisebb-nagyobb hibáinak elfedésére találtak ki. Sokaknak már a vakációhoz való készülődésnél a fürdőnadrág gondolata is enyhe térdremegést okoz. Attól pedig, hogy újra divatba jött a fecske, egyenesen rosszul lesznek; az igazat megvallva mi sem jövünk lázba az elöl-hátul feszes, szoros, mindent megmutató daraboktól.
Egy felmérés szerint az elmúlt fél évben az angol „speedo”, azaz fecske szóra 400 százalékkal többen kerestek rá, mint a múlt évben ilyenkor, és az eladási statisztikák is alátámasztják ezt az állítást. Az angol boltok nagy részében az eladási statisztikái átlagban 21 százalékkal nőttek eddig idén.
„Mindez kiválóan mutatja, hogy mi történik az alsóneműdivatban” – mondja egy lelkes, éppen a nadrágok között keresgélő férfi. Mindenki többet mutat. „A bokszerek szára egyre rövidebb lett az elmúlt években, mostanra pedig annyira kifogyott belőlük az anyag, hogy ismét fecskék lettek. A testükkel sokat törődő fiatal férfiak meg akarják mutatni magukat, és a kellő önbizalmuk is megvan hozzá, hogy egyre kisebb ruhadarabokban feszítsenek.”

Szűk és könyörtelen

Forrás:thebosh.com
Forrás: The Bosh

A „fiatal” és „testükkel törődő” kifejezés a két kulcsszó. A fecsketrend követőinek bizonyára tetszett a Vanity Fair címlapján nemrégiben megjelent kép Didier Drogbáról és Cristiano Ronaldóról, hiszen esetükben két olyan férfiról beszélünk, akik a jogsijukkal együtt az első konditerembérletüket is megkaparintották. Ez nem azt jelenti azonban, hogy minden férfiember fecskébe kényszerül, ha akarja, ha nem.

A legtöbb pasi két óriási problémát lát a fecskével kapcsolatban: nemcsak szűk, de a pocak alatt ejtett könyörtelen vágása a legkisebb szépséghibát is látni engedi. Ember legyen a talpán, aki nem jön zavarba, ha a hasa rálóg a ruhadarabjára!

Egyébként egy fecskének nem szükséges mindenképpen szűknek lennie: akiknek nincs rejtegetnivalójuk, nyugodtan hordhatják a csípőnél szélesebb, úgynevezett 14 centiméteres darabokat. Ezek, akár a nyíl, lefelé mutatva a lényeget célozzák meg.


Van remény!

Találtunk megnyugvást a kevésbé atletikus alkatú férfiak számára is. Eddig a francia Vilebrequin márka birtokolta az okos úszónacik monopóliumát, azonban mostanában egy brit kezdeményezés kihívás elé állította. A 2007-ben alapított Orlebar Brown egyedi, letisztult úszónadrágokat gyárt, és noha ez a koncepció egyszerűnek hangzik, sikere mutatja a piac eddigi hiányosságait. A márka már három hosszban is megtalálható: a középhosszú szörfsort, az ennél picit hosszabb strandsort és a még hosszabb deszkássort. Ha tetszik a dizájn, de rövidebbet szeretnél, akkor sincs veszve semmi: idén megjelent a Setter névre keresztelt, eddigi legrövidebb úszónadrágjuk is, amely azért még mindig előnyös, és sokat takar.
Talán amikor majd úgy húsz év múlva ezek a kigyúrt-kondis huszonévesek középkorúvá érnek, a fecske már olyan ruhadarab lesz, amelyet bármelyik negyvenes pasi a legnagyobb természetességgel visel. Egyelőre azonban sokan a sortok jótékony takarásába burkolóznak a napon töltött megaláztatás hete alatt, majd visszatérnek a jó öreg öltöny-nyakkendő kombóhoz.

Trussardi
Trussardi
Dolce&Gabbana
Dolce & Gabbana

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top