Öltözködjünk

Romantikus tavaszi divatkiegészítők

A te gardróbod is tele van megunt göncökkel? Egy szimpla balerinacipő vagy öv korántsem annyira sikkes, mint a bennük rejlő lehetőségek. Íme a szezon legjobb s. k. divatötletei, amelyek mellé fiatal magyar dizájnerek darabjait párosítottuk!
 Romantikus hangulatban


Ékköves harisnya

Legyél te a sztár, és csillogtasd lábaid kedvedre! Az eredmény akkor lesz tökéletes, ha a saját lábadon készíted a remekművet. Vedd fel a harisnyát, és csúsztass a lábad és a harisnya közé puha fóliát (pl. irattartó fólia). Ékkőragasztó segítségével rögzítsd a nagyobb köveket. Ennek kb. 3 óra száradás kell, addig tedd fel a lábad, és tegyél be egy jó filmet! Amikor készen van, óvatosan hámozd le magadról a harisnyát.
Fóliával együtt húzd rá egy vékonyabb csőre (konyhai törlőkendő hengere, porszívócső – légy kreatív!), hogy a kisebb köveket, strasszokat már ezen tudd rögzíteni. Dekorpákát is használhatsz, ha olyan strasszokat választasz, amelyeknek az alján ott van a ragasztó.

Figyelem! A dekorpáka rendkívül forró, óvatosan kell bánni vele, így ezt a műveletet semmiképpen ne a lábunkra felhúzott harisnyán végezzük!

Top és sort: Eclectick Harisnya és táska: Varga Judit/Kreatív Hobby Cipő: Stradivarius Nyaklánc, karkötő és gyűrű: Gyöngyház/Kreatív Hobby
Top és sort: Eclectick
Harisnya és táska: Varga Judit/Kreatív Hobby
Cipő: Stradivarius
Nyaklánc, karkötő és gyűrű: Gyöngyház/Kreatív Hobby

 

Pillangós kézitáska

Ezt a táskát te magad is nagyon könnyen elkészítheted. Végy egy natúr textiltáskaalapot (amennyiben nincs már egy ilyened, amit fel akarsz dobni egy kissé), majd varrj rá szalagokat, masnit szaténszalagból, illetve ékkövekkel, gyöngyökkel és filcrátétekkel is díszítheted. Lehet előre kivágott filcformákat is kapni, de magad is megpróbálkozhatsz vele: vágj ki lepkéket és virágokat a fantáziád szerint! A táskafülnek hobbifestékkel adhatsz új színt.

A mályvaszínű karkötő pillangógyöngyökből készült, amelyek egy memória karkötőalapra lettek felfűzve. A másik darab szintén ezzel a metódussal jött létre, csak itt különböző gyöngyöket láthatsz.
A mályvaszínű karkötő pillangógyöngyökből készült, amelyek egy memória-
karkötőalapra lettek felfűzve. A másik darab szintén ezzel a metódussal jött létre,
csak itt különböző gyöngyöket láthatsz.

 

 Variációk rózsára

Rózsás öv

Egy fehér textil-, gumis övet fessünk le Chameleon festékkel (a teljes száradási idő kb. 1 óra). Ha szükségesnek érezzük, még egy réteget kenjünk az övre. Az öv elejére textildekupázs-ragasztó (Deco-Tex) segítségével rögzítsünk néhány mintát.

Mi az a Chameleon festék? Egy gyöngyházfényű festék, amely fény hatására szivárványszerűen vált egyik színből a másikba. Több színpárosítás közül is választhatunk.

Bross, szalmakalap és öv: Varga Judit/Kreatív Hobby Top: a stylist sajátja Szoknya: Látomás Táska: Catwalk Nyakláncok és karkötő: Gyöngyház/Kreatív Hobby
Bross, szalmakalap és öv: Varga Judit/Kreatív Hobby
Top: a stylist sajátja
Szoknya: Látomás
Táska: Catwalk
Nyakláncok és karkötő: Gyöngyház/Kreatív Hobby

Rózsás szalmakalap

Vágjunk ki nagyobb rózsás mintákat szalvétából. Húzzuk le a legfelső réteget. Helyezzük rá a kalapra, és ollóval vágjuk be azokon a helyeken, ahol törés van a kalapon, hiszen így szépen fel tudjuk fektetni a mintákat. Természetesen a minták finoman egymásra is tehetők. A rögzítéshez rugalmas felületet képező textildekupázs-ragasztót használjunk: először kenjük be a díszíteni kívánt részt, majd helyezzük rá a mintát, és még egy réteg ragasztót kenjünk a felületre.

Miért éppen textildekupázs-ragasztó (Deco-Tex)?
A hagyományos dekupázsragasztón túl áttetsző, rugalmas, vízlepergető felületet képez, így jobban ellenáll a használatból eredő, illetve környezeti hatásoknak (pl. gyűrődés, nedvesség).

Tipp: óvatos ecsetmozdulatokkal dolgozzunk, nehogy kárt tegyünk a mintában!

Rózsás bross

Egy tetszőleges anyagdarabból tekerj rózsát, majd varrd össze az aljánál. Brossnak kiváló.

 Nyomtass és vasalj!

Felvasalható mintájú póló

Ehhez a technikához szükséged lesz egy világos felületre való vasalhatós fóliára, egy számítógépre és egy nyomtatóra. Kedvelt grafikádat számítógép segítségével tükrözve nyomtasd a fóliára. Fontos, hogy ehhez kizárólag tintasugaras nyomtatót használj! Nyomtatás után vágd körbe a mintát, és fejjel lefelé helyezd a kívánt területre. Közepes hőmérsékleten vasald 3 percig egyenletesen, de gőzt ne használj! Mikor kezd kihűlni, óvatosan húzd le a védőréteget, és kész is a póló.

Tipp: A művelet előtt avasd be mosással az anyagot. A minta kézzel, illetve mosógépben 30 °C-on mosható. Lekopni nem fog, egy idő után esetleg megrepedezhet. Bátran kutakodj az interneten különböző minták után, mi is ott bukkantunk erre a csajos grafikára!

Póló, ékköves nyaklánc és gyűrű: Varga Judit/Kreatív Hobby Nadrág: Retrock Deluxe Napszemüveg:Pécsi Balázs Roland/Kreatív Hobby Karkötők, fülbevaló és gyűrű:Gyöngyház/Kreatív Hobby
Póló, ékköves nyaklánc és gyűrű: Varga Judit/Kreatív Hobby
Nadrág: Retrock Deluxe
Napszemüveg: Pécsi Balázs Roland/Kreatív Hobby
Karkötők, fülbevaló és gyűrű: Gyöngyház/Kreatív Hobby

 

Tipp: az alapanyagokat itt szerezheted be »

Design és styling: Varga Judit
Fotó: Szász Enikő
Divatszerkesztő: Pécsi Balázs Roland
Haj: Rafai Márton/Professinal by FAMA
Smink: Moóri Beatrix
Modell: Tari Györgyi

Forrás: Kreatív Hobby

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top