Öltözködjünk

Futurisztikus és szexi – lenge ruhák nyárra

Az idei szezonban számtalan énünket megmutathatjuk. Lehetünk fodros ruhában a bukolikus romantika hívei, szegecsekkel és láncokkal díszített khakiszínű darabban nagyvárosi amazonok vagy lágyan omló rétegekbe burkolt flaszterdívák. A választás csak rajtunk múlik.
Futurisztikus és szexi - lenge ruhák nyárra

Trendi kiegészítők tavaszra »

Hallani mindenfelől, tudjuk és látjuk is, hogy 2010 a trendek tobzódásáról szól. Összeállításunkban a tavaszi–nyári szezon ruháit vettük górcső alá. Ebben volt segítségünkre Marosi Krisztina, a Balllon-csoport egyik tervezője, aki tervezőtársaival együtt áprilisban a hónap dizajnerei a WAMP-on. A főként játékos-etnós stílusban alkotó tervezőnő meglátása szerint két irányvonal létezik jelenleg. Az egyik, aminek során mindent mindennel kombinálhatunk úgy, hogy nem veszítjük szem elől a harmóniát. A másik esetben viszont pont a diszharmóniára törekedhetünk.

Etnostílus és tehenészlányhatás
„Idén még mindig nagy divat a képzőművészet és a természet által egyaránt inspirált romantikus stílus. Ebbe beleférnek a globális világ ihlette etnós darabok, amelyeket színes hímzések és díszes applikációk
jellemeznek. Ugyanakkor jelen van a tehenészlányos, westernes, favágós megjelenés. Ez esetben elmaradhatatlanok a rojtok, a fodrok, a virágos és a kockás anyagok.”

Nagyobb fotókért kattints a képre!
1. Marosi Kriszta; 2. Marc by Marc Jacob; 3. Pull & Bear; 4. Next; 5. Esprit
Még több ruháért kattints a képre!

Military stílus, szafarielemek, nagyvárosi amazonok
Ha a fenti szavak hallatán elképzelünk egy ruhát, akkor az biztos khaki- vagy homokszínű, zsebes, merevebb anyagból készült darab. A katonás holmikat a szegecsek és a láncok teszik rockosan dögössé, a szafari ihlette ruhákhoz pedig a bőröv vagy egyéb kiegészítők szinte kötelezőek. „Míg korábban a nagyobb terepminta volt jellemző, a kamuflázs idén finomabban, alig észrevehetően tér vissza.”

1. Alexander Wang; 2. Chloé; 3. Esprit; 4. Mango
1. Alexander Wang; 2. Chloé; 3. Esprit; 4. Mango
Nagyobb fotókért katt a képre!

Ziláltan szexi dívák
Az átlátszónak sejlő, leheletfinom anyagok és a pasztellszínek a military stílust is elnyomó uralomra törnek. A selymes finomságról nemcsak az anyagok, hanem a könnyed sziluett is gondoskodik. Dívaságot az arany kiegészítők és a ruhákon is visszaköszönő részletek visznek ebbe a stílusba.

1. Promod; 2. Paul & Joe Sister; 3. Esprit; 4. H&M
1. Promod; 2. Paul & Joe Sister; 3. Esprit; 4. H&M
Még több ruháért katt a képre!

Futurisztikus szimbiózis
A tökéletes, fiktív világ utáni áhítozás nemcsak az Avatar című filmben jelent meg, hanem a tervezők kollekcióiban is. A dizájnerek munkáin érezhető, hogy vissza akarnak térni a természethez, az azzal
való szimbiózisra törekednek, ugyanakkor nem vetik meg a fémes felületeket és a futurisztikus elemeket. Ez az izgalmas irányvonal a hétköznapokban elsősorban a mintákban és az anyagokban köszön vissza,
ugyanakkor a különleges vállrészek is jól jellemzik. A színek közül egyelőre a visszafogottabbak jellemzőek, de nyáron kékbe és narancssárgába borul majd minden – jósolja Marosi Kriszta.

1. Marosi Kriszta; 2. Diane von Furstenberg; 3. Alexander McQueen; 4. Next
1. Marosi Kriszta; 2. Diane von Furstenberg; 3. Alexander McQueen; 4. Next
Még több ruháért katt a képre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top