Öltözködjünk

Bemutatták McQueen utolsó kollekcióját – képgalériával!

Párizsban mutatták be Alexander McQueen utolsó kollekcióját. Azokat a hihetetlen kidolgozottságú ruhákat, amelyeket a 2010/2011-es őszi-téli szezonra tervezett.

Áhítatos csend honolt a ruhák bemutatása közben és utána is. Érezhető volt, hogy minden résztvevő, és a tervező barátai is mennyire nagyra értékelik ezt az utolsó, zseniális kollekciót.

A modellek, akik tollas fejdíszük miatt irokézeknek néztek ki, királyi pompára emlékeztető ruhákban léptek a közönség elé. Jó példa erre a skarlátvörös ruha plisszírozott szoknyarésszel, aranyszínű brokátokkal díszítve, vagy az A-vonalú rövid kaftán, aranyszínű nyomott mintával. A ruhákat olyan festők művei inspirálták, mint Heironymus Bosch, Botticelli und Hugo van der Goes.

Megnézem
Összes kép (1)
 

Minden bemutatott darab ízig-vérig McQueen volt, a legutolsó részletig precízen kidolgozva. A bemutató programfüzetének utolsó mondata pedig mindenkinek a szívébe markol: “Minden darab egyszeri és megismételhetetlen, amilyen ő maga is volt. “

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top