nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Mit üzennek a drágakövek? – 5+1 csillogó kő

Mit üzennek a drágakövek? – 5+1 csillogó kő

A gyémánt a nők legjobb barátja, de azért nem vetnénk meg a smaragdot, a rubint vagy a zafírt sem, ha éppen úgy hozná a sors. A drágakövek nemcsak szépek, de számtalan más erényük is van. Kultúrkörtől és tradícióktól függően szerencsét hozó, energetizáló vagy mágikus hatást tulajdonítanak nekik.
Avatar
Mengyán Eszter
f Ajánlom

Mindegy, melyik drágakőről van szó, mindegyik erőt és gazdagságot szimbolizál. Ha ajándékba kapjuk őket, az biztos jele a szerelemnek, a becsületnek és a hűségnek – a kivételek, mint mindig, erősítik a szabályt.

1. Gyémánt
A drágakövek királynője, amelyről számtalan legenda kering. A gazdagságot, az ellenálló képességet, az egységet, a tökéletességet és az örök szerelmet szimbolizálja. Azt tartják róla, hogy erőt kölcsönöz viselőjének, erősíti az önmagunkkal való egységet és a személyes kisugárzást. A világ leghíresebb gyémántjai közé tartozik a színtelen, csepp alakú Taylor–Burton-kő, amely Richard Burton eljegyzési ajándéka volt Elizabeth Taylor színésznőnek. A díva a nyilvánosság előtt először Grace monacói hercegnő 40. születésnapján viselte az ékszert. A házaspár válása után a színésznő elárverezte a gyémántot, amelyet egy New York-i ékszerész vett meg.

Gyémánt bross
Gyémántbross
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor


2. Smaragd
Ez a hihetetlenül értékes drágakő a nevét lobogó zöld színének köszönheti, amely a görög ’smaragdos’ (zöld drágakő) szóból származik. Ha zöld smaragddal lepnek meg bennünket, akkor örülhetünk, hiszen ez a kő az igaz szerelmet és a szerencsét szimbolizálja. Továbbá az élet örök körforgása, az erő és a boldogság jelképe. Zöld színe nyugtatóan hat, erősíti az idegrendszert, csillapítja a gyulladásokat, és állítólag gyógyítóan hat a szem szerveire. Egy legenda szerint a rövidlátó Néró császár zöld smaragdlapocskán keresztül nézte a gladiátorok küzdelmét, bár az optikusok szerint ez inkább afféle feltűnő hóbort volt, mintsem a szemüveg korai fajtája.

Smaragd gyűrű
Smaragdgyűrű
Jessica Alba
Jessica Alba

3. Rubin
A feltűnő színű, szenvedélyes rubin a tüzesség, a bátorság, az isteni jóság, az életerő, a fiatalság, a szenvedély és a gyönyör köve. A rubin kiegyensúlyozza az érzelmeket, és megóv az árulástól. Spirituális és testi erőt kölcsönöz viselőjének. Az európai királyságok uralkodói koronáján mindig ez a kő kapta a legkiemeltebb szerepet – a korona elejére helyezték Krisztus szenvedései és vére emlékeként.

4. Zafír
Az égi drágakő, amelyről korábban azt gondolták az emberek, az egész menny ebből van. Pedig a kék nem az egyetlen szín, amiben a zafír előfordul, noha ez a legismertebb. Halhatatlanságot, tisztaságot és bölcsességet sugall. A zafír állítólag erősíti az emberek közötti kapcsolatot, mert ránézve elillan a gyűlölet érzése. A kék, amely az emberiség egyik kedvenc színe, szimpátiát, harmóniát és barátságot vált ki sokakból. Már az ókori Egyiptomban és Rómában is az igazság és a becsület kövének nevezték.

Mit üzennek a drágakövek? - 5+1 csillogó kő
Mit üzennek a drágakövek? - 5+1 csillogó kő

5. Topáz
A szent kőnek nevezett drágakő számtalan színben létezik, úgymint sárga, barna, zöld, kék vagy rózsaszín. Az erőt és a hatalmat szimbolizálja, ösztönzi a szellemi fejlődést. Akinek szüksége van inspirációra, kérjen topázt karácsonyra. A kő élénkíti a szellemet, elősegíti a koncentrációt, segít legyőzni a gátakat és a nehézségeket, és uralja a szenvedélyt. Az egyiptomiaknál Ré, a napisten köve volt, őt tartották a termékenység és az élet istenének is.

+1: Gyöngy
A gyöngy ugyan nem tartozik a drágakövek közé, de mindig a különlegesre, az értékesre és a tökéletességre asszociálunk, ha meglátjuk. Ahogy a hold, úgy a gyöngy is a nőiesség szimbóluma. A szexualitást, az önállóságot és a szépséget jelképezi, a szerelem, a béke és a boldogság szimbóluma. Az orvosok szerint jó a gyomorproblémák és a fejfájás kezelésére. Ha ezeket stressz okozza, nem csoda, hiszen sokunkat megnyugtatna egy ajándék gyöngysor. Érdekesség, hogy a perzsa mitológia szerint az igazgyöngyök az istenek könnycseppjeiből keletkeztek, a görögök szerint viszont a harmatból keletkezett, amely éjszakánként a holdról a felszínre jövő osztrigákba hullott. A hinduk a rózsaolaj cseppjeiből származtatják az igazgyöngyöt.

Gyöngy nyaklánc
Gyöngy nyaklánc
Rihanna
Rihanna

 

Megosztás Facebookon