Öltözködjünk

A 10 legnagyobb bűn, amit az öltözködésben elkövethetsz – Tiltólistás darabok minden alkathoz

Széles a csípőd, rövid a lábad, erős vagy mellben, vagy éppen a nyakad vastagabb a kelleténél? Ha szeretnéd tudni, mi az, ami különösen előnytelen számodra, olvasd el tiltólistánkat!

1. Az alul szélesebb lányok akkor követik el a legnagyobb hibát, amikor a vékony felsőtestüket szűk felsőbe bújtatják, ugyanakkor csípőjüket bő szoknyával próbálják elrejteni. Ezzel csak a kettő közötti különbségre hívják fel a figyelmet.

2. A felül erősebb nők csak ártanak az alakjuknak, amikor bő nadrággal vagy hosszú szoknyával próbálják kiegyenlíteni az alsó és felső rész közti különbséget, vagyis a felsőtestükhöz nagyítják az alsót. Így aztán tetőtől talpig erős lesz a sziluettjük.

3. Ha valaki világos felsőt és sötét aljat vesz fel, azzal azt éri el, hogy megjelenésének legfeltűnőbb pontja a két szín találkozása lesz. Ez legtöbbször a csípő és a derék tájékára esik, vagyis odavonzza a tekintetet, ráadásul vízszintes vonalakat alkot, ami már önmagában is szélesít. Arról nem is beszélve, hogy félbevágja, tehát rövidíti is az alakot.

Tiltólistás darabok minden alkathoz!
Tiltólistás darabok minden alkathoz!

Tipp:
7 fő bűn a sminkelésben »
Teszteld magad, és találd meg a stílusod! »
Kiegészítőkkel a problémás testrészek ellen »
Az 5 legszexibb női ruhadarab »
Sztárok divatbakijai »

4. Ha figyelmen kívül hagyjuk testünk arányait, lehetetlenség a legjobbat kihoznunk magunkból. Első lépésként meg kell állapítanunk, hogy hosszú vagy rövid-e a derekunk. Egy hosszú derekú lány, bármennyire szeretne is, nem vehet fel csípőnadrágot, mert az tovább rövidítené a lábát. A rövid derekú lányok ne viseljenek betűrt blúzt vagy a nadrággal azonos színű övet, magasított derekú szoknyát.

5. Blézer helyett nem szabad rövid ujjú blézert viselni, hiába árulják több üzletben is. Tisztában kell lennünk azzal, hogy rövid ujjú blézer nincs. Az olyan hatást kelt, mintha ollóval levágtuk volna az ujját.

Tiltólistás darabok minden alkathoz!

Fórumajánló:
Divat 2008 »
Öltözzünk – cseréljünk! »
Varrónők topikja »
Bizsu fülbevalók »

6. Fehér cipőt húzni a jólöltözöttség ellen elkövetett vétség. Még fehér szoknyához, fehér nadrághoz is egy árnyalattal sötétebb, testszínű, arany-bézs, szürke vagy homokszínű lábbeli illik.

7. Az egyenes vagy bővebb fazonú nadrágok nem végződhetnek bokánál vagy boka alatt, majdnem földig kell érniük.

8. A nagyobb hasat nem szabad bő, sátorfazonú ruhadarabokkal takarni! A eredmény drabális test lesz. A test vonalát követő, szűkített, de nem rácuppanó vonalak vékonyabbnak mutatják az alakot.

9. Vastag nyakra egyáltalán nem előnyös a garbó vagy bármilyen magasan záródó nyakmegoldás. Ha a nyakunk kicsit erősebb a kelleténél, mély dekoltázzsal nyújthatjuk leginkább.

Tiltólistás darabok minden alkathoz!
Tiltólistás darabok minden alkathoz!

10. Vastagabb vagy rövidebb lábakra bokapántos vagy magas felsőrészű cipőt húzni nem túl jó ötlet, hacsak nem akarjuk a lábunkat rövidebbnek és vastagabbnak láttatni a kelleténél. A szoknya színétől eltérő árnyalatú cipővel is ugyanez a helyzet. A legelőnyösebb a testszínű cipő. A tűsarok nem vékonyítja a lábat. Vastagabb lábszár esetében a cipő sarkának is kell hogy legyen bizonyos vastagsága, hogy a kontraszt ne legyen túl feltűnő.


Dunai Anita: Hozd ki magadból a legjobbat!

A Szépítők csapatának első könyve egy egyedülálló vállalkozás bemutatása. Az RTL Klub reggeli műsorából ismert hármas olyan nőket változtatott át, akik nem érezték magukat elég szépnek vagy csinosnak, de még csak nőiesnek sem. A Szépítők csapata szerint azonban minden nőben ott van az igazi szépség ígérete.

Divat.lap.hu »
Stylist.lap.hu »
Divattervező.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top