Öltözködjünk

Így öltözz, ha erős vagy mellben! – 6+1 tipp

Ahányan szeretnének nagy, buja melleket, legalább annyian vágynak kicsi, tenyérbe illő, formás halmokra. Vess véget a tinikori vagy a csontsovány plakátmodellek kreálta komplexusoknak! A megfelelő öltözködés csodákra képes: ott takar el és ott emel ki, ahol szeretnéd. Megosztjuk veled a trükköket, hogyan öltözködhetsz nagy cicikkel előnyösen.

Lelkesítő szöveg ide vagy oda, bizony nem sokan vannak, akik elégedettek a melleikkel. Hiába kiáltják ki a divattervezők hol a hátat, hol a hasat, hol pedig a vállakat az új legszexibb testrésznek, tagadhatatlanul a keblek körüli felhajtás a legnagyobb. Ha előnyösen öltözködsz, nem fognak zavarni a nagyra nőtt halmok, és nem leszel közönséges sem. Sőt, olyan önbizalomra tehetsz szert, amire nem is gondoltál volna. Az önbizalom pedig még az álomkebleknél is vonzóbb dolog.

Ami előnyös számodra:

1. Finom anyagok
A vastag, robusztus, merev anyagok helyett válassz finom, lágy esésű, könnyű, apró mintás anyagokat, amelyeket játékosan, akár több rétegben is viselhetsz egymáson.

H&M
H&M
Mango
Mango

2. Visszafogott színek
Természetesen a sötét színek kisebbnek mutatják a formákat, ugyanakkor vigyázz velük, mert sok esetben erősen öregítik a vonásokat. Ha nem nagyon akarod hangsúlyozni a formákat, próbáld ki a semleges, visszafogott színeket, és kerüld az erőteljes árnyalatokat és a hangsúlyos mintájú felsőket, amelyek a kebleidre irányítják a figyelmet.

Esprit
Esprit
Esprit
Esprit

3. Széles vállpánt
Mivel az említett jól tartó fehérnemű vállpántja többnyire vastag, nem érdemes spagettipántos felsővel kísérletezned. Válassz vastag pántos felsőt, amely ugyanolyan csinos lehet, de nem kelti azt a látszatot, mintha kinőtted volna.

Marks&Spencer
Marks & Spencer
Otto
Otto

4. Hosszú vagy harangujj
A keresztirányú szabásvonal optikailag szélesíti a testet, ezért érdemes kerülni a mell vonalával egybeeső ujjhosszt. A felsőd ujja érjen inkább az alkarod feléig vagy még lejjebb. Ha azok közé tartozol, akiknek a karjuk is vastagabb, figyelj oda az ujjak szabására is! Előnyös lehet a harang- vagy a japánujj.

Promod
Promod
C&A
C&A

5. V kivágás
A kerek nyak még kerekebbé teszi a felsőtestet, a garbó vagy más magasan záródó felsők pedig nagy, összefüggő felületet képeznek. Egyik sem túl jó a számodra. A V kivágás viszont a te adu ászod. A fordított háromszög alak optikailag hosszabbítja a nyakat és szűkíti a felsőtestet. Ezt vedd figyelembe, ha például blézert vagy inget vásárolsz: egy mély kivágású, egysoros gombolású darab tökéletes választás lehet.

s.Oliver
S.Oliver
H&M
H&M

6. Egyenes szárú nadrág
Egy egyenes vagy finoman trapézszabású, kellemes anyagból készült nadrág kiegyenlíti a nagy mell felé tolódott egyensúlyt. A csőnadrágok vagy a rövid szoknyák viszont pont kiemelik a széles felsőtestet és a nagy melleket.

H&M
H&M
C&A
C&A

 

+1: Fontos a tökéletes melltartó!

Akármilyen gyönyörűek a vékony vállpántos csipkés csodák, pánt nélküli selyemszalagokból álló „melltartók”, nagy keblekkel az elsődleges szempont a tartás és a védelem legyen. A kiszemelt darabnak egyrészt legyen széles vállpántja, amely képes megtartani a nagy súlyt. Vigyázz az elasztikus anyaggal, mert hamarabb kinyúlik! Amikor próbálsz, mindenképpen nézd meg magad a tükörben hátulról is: a húsba vágó melltartópánt nemcsak kényelmetlen, de csúnya hurkákat eredményez.

 5 dolog, amit kerülnöd kell

Egyes dolgokat már megemlítettünk, de itt találod azoknak a ruhadaraboknak, kiegészítőknek vagy szabásvonalaknak a listáját, amelyeket érdemes kerülnöd.

• Mellrésznél minden olyan díszítőelemet, amely optikailag nagyítja a felsőtested. Ha már egyszer nagyok a cicijeid, fölösleges még inkább rájuk irányítani a figyelmet. Kerüld a dupla soros gombolást, a rátett zsebet, a hatalmas hullámokat vagy fodrokat.

• Ugyanígy ne vásárolj keresztirányú csíkozású vagy a mellrésznél szabott felsőket, ruhákat, mert ezek szélesítenek.

• Ugyanígy az empire szabás vagy a baby-doll típusú felsőrész sem előnyös számodra.

• Kerüld a csillogó felületeket a dekoltázson!

• Vállald a méreted, ne vegyél túl kicsi vagy túl szűk felsőket. Nincs annál kiábrándítóbb és közönségesebb, mint amikor a blúzod gombjai pattanásig feszülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top