Öltözködjünk

Nagy tavaszi divatelőzetes

Ha nem is térdig hóban, de bizony a tél derekán járunk. Ilyenkor jólesik a kemény mínuszok közül az enyhe tavaszi napok, a lenge anyagok, finom színek felé tekinteni. Ezt tesszük mi is: tartsatok velünk a nagy tavaszi divattúrán!

Összegyűjtöttük azokat a trendeket, amelyek meghatározzák a tavaszi–nyári divatot, és amelyekkel biztos találkozni fogsz a kirakatokban. Nézelődj, csemegézz, és gondolj egy kicsit a napfényes, meleg időre! Ugye, máris nem tűnik olyan hosszúnak a tél!

Nézz rajta keresztül!

A tavaszi–nyári szezon legforróbb darabjai átlátszó anyagokból készülnek. Várj egy kicsit, mielőtt ujjongva előkeresnéd a ’90-es évek elejéről megmaradt áttetsző topokat és ruhákat! A tervezők sem most jöttek le a falvédőről. Bár az anyagok ugyanolyanok, a sziluettek eltérnek: jellemzően nőiesek, elegánsak és nagyon finomak. A divatmániás hírességek már tavaly is kisebb-nagyobb sikerrel választották a szexi darabokat: Lindsay Lohan bőrkabáttal és fekete leggingsszel viselte az átlátszó hosszú ujjú felsőt, Paris Hilton finom csipkével megbolondított, felül átlátszó kis feketét választott.

 
Hadd rojtozódjon!

Hosszú, rövid, aszimmetrikus, íves, sűrű vagy éppen ritka – rojtokban nem lesz hiány 2009-ben. Alexander McQueen, Jil Sander és Ellie Saab kollekcióiban mind-mind feltűnnek a ’20-as évek ihlette darabok, amelyek ezúttal lágy pasztellszíneikkel ejtik rabul a szívünket. A rojtokkal díszített szoknyákban és ruhákban lendületesebbnek, frissebbnek és nőiesebbnek érezheted magad. Ne feledd, hogy mivel a rojtok külön életet élnek, ezek a darabok erősítenek.

Ellie Saab
Elie Saab
Jil Sander
Jil Sander

 
Vedd félvállról!

Nem kell sokat görcsölnöd azon, hogy mit vegyél fel, mert a félvállas darabokkal sikert arathatsz. Egyesek szerint az izmos vádli, a karcsú boka vagy a formás dekoltázs az aktuális viselet legtökéletesebb kiegészítője. Most a gömbölyű váll kerül fókuszpontba! Kate Winslet csillogó strasszokkal kirakott ruhája egyszerre modern és nőies. Kevésbé kifinomult, ellenben extravagánsabb Rihanna összeállítása, aki vörös ruháját kék sminkkel, valamint fekete és arany kiegészítőkkel tette még kirívóbbá.

 
Istennők leszünk!

A tervezők nem tudnak szabadulni attól a „kényszertől”, hogy istennővé varázsoljanak bennünket. Nem is bánjuk! Az ókori görög és római lepelruhákra emlékeztető darabok nem idén kerültek először elő. Angelina Jolie tavaly – főleg a terhessége miatt – sokszor viselt lágyan omló anyagokból készült, bő szabású, redőzött ruhákat. Kate Beckinsale végletekig egyszerű, földig érő, hófehér ruháját nem győzzük dicsérni. Ha tetőtől talpig istennővé akarsz válni, viselj gladiátorszandált és különleges ékszereket a modern kor tógájához!

 
Szállj pillangószárnyakon!

A nőiesség, a légiesség és az újjászületés szimbólumai a rebbenő szárnyú pillangók, amelyek 2009 kulcsmotívumai. Mielőtt tiltakozva ráznád a fejed, hogy ezt azért mégse, megnyugtatunk: a giccses, csillogó, kislányos lepkék helyett nőies, kifinomult vagy egzotikus megoldásokkal találkozunk.

Középpontban a has

Még több divat:
A legtrendibb sztártestvérek »
Fenséges királykék – A tél üdítő trendszíne »
Suri Cruise legszebb ruhái »
Ruhát a netről? – Tippek, trükkök, hogyan rendelj!
Trendi kiegészítők hideg napokra »

Talán ez az egyetlen olyan irányvonal, amelyen megütköztünk. Nem vagyunk egyedül, akik örültünk annak, hogy véget értek a hasvillantó évek, amikor nemhogy hordani, kapni sem lehetett hosszabb fazonú felsőket. Valószínűleg többen akkor élték át életük első (második, harmadik) felfázását. A hasat mutogató trendet csak a csinos, sportos nők kövessék, a haspólókat csípőnadrág helyett normál szabású darabokkal kombinálva. És nem győzzük eléggé hangsúlyozni: a divat nem kötelező, kezeljük az adott trendeket sok-sok önkritikával!

Ilyen farmerba bújunk!

Ha azt hitted, soha többé nem tér vissza, nem ismered a divatot. Már tavaly is ott volt a magazinok divatoldalain, az igazi áttörés azonban idén várható. Újra hódít a rojtosra koptatott farmer, amelyben egyszerre lehetsz lázadó és szexi. Igazán csak csinos alakon és barna bőrön mutat jól.  Ha úgy gondolod, végleg magad mögött hagytad a ’90-es éveket, és nem adsz ki pénzt egy szakadt holmiért, akkor nyúld le a barátod nadrágját! Idén nyáron nagy visszhangot váltott ki Katie Holmes viselete, aki férje feltűrt szárú nadrágjában kóborolt New York utcáin. Sokan ellenezték ezt a hanyag, szinte elhanyagolt stílust, de még többen bólintottak rá. Kizárólag nőies, magas sarkú cipővel viseld!

 

Tavaszi ékszertrend

Legyen szó nyakláncról, karkötőről, gyűrűről vagy fülbevalóról 2009-ben minden divatos az etnótól az egzotikus darabokon át az egyedi ékszerekig. A jelszó: legyen nagy és szembetűnő! Kiemelkednek a geometrikus mintájú kő és drágakő ékszerek. Tavaly arra intettünk, hogy az efféle ékszerekhez egyszínű, egyszerű ruhát viselj, idén azonban más a helyzet. Tobzódhatsz a színekben, mintákban, formákban: a játékosság a lényeg.

Cavalli
Cavalli
Valentino
Valentino

 

Divat.lap.hu »
Divattrend.lap.hu »
Tavasz.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top