Öltözködjünk

Válaszd a hozzád illő télikabátot!

Talán soha nem volt ennyiféle és -fajta kabátfazon egyszerre divatos. Mivel a télikabát elsődleges funkciója, hogy ne fagyjunk meg a zimankóban, gyakran csak a csizmánk és az orrunk hegye látszik ki belőle. Éppen ezért egy-egy jól megválasztott modellel sok mindent elárulhatunk magunkról.

Mi a divat?

– Ha a sportos stílus vagy a praktikus viselet kedvelője vagy, válassz kapucnis, cipzáros vagy patenttal záródó modellt, vízlepergető anyagból.

– Az úgynevezett cocoon kabátok nagy, néha túlméretezettnek tűnő, kényelmes darabok, amelyekbe legszívesebben befészkelnénk magunkat (erre utal az angol kifejezés is). Ezt a sziluettet elsősorban a szokatlan vonalvezetésért, a különlegesebb darabokért rajongók válasszák!

Cocoon Roksanda Ilinic
Cocoon Roksanda Ilinic

– Az A vonalú kabátok biztosan elnyerik a tetszésedet, ha szereted a finom, nőies ruhákat. Viselj hozzá szűk nadrágot, vagy jobb időben ceruzaszoknyát meleg harisnyával!

New Yorker - A-vonalú
New Yorker – A vonalú

– Számtalan kabát ujját, kapucniját vagy alját díszíti műszőrme, amely ma már nagyon jó minőségű anyagból készül. Így nemcsak a csinos, nőcis darabok híveként, hanem eltökélt állatvédőként is nyugodt szívvel bújhatsz a szőrös modellekbe.

Next
Next

– Az anyai gondviselés – vagy a tisztítási macerától való félelem – kondicionálta a szabályt, mely szerint a télikabát nem lehet fehér. Pedig ebben igazi télkirálynőnek érezheted magad. Sajnos, igazán a karcsú nők engedhetik meg maguknak, akiknek nincs karon ülő csemetéjük.

Mango
Mango

– A bélelt bőrdzseki a szezon egyik slágere. Számos tervező az egyszerű, minimalista sziluett mellett tette le a voksát, hogy az anyag még nagyobb hangsúlyt kapjon.

S.Oliver
S.Oliver

– Ha vidám, fiatalos, ugyanakkor nőies nő vagy, akkor a színpompás télikabátok ellen sem lesz kifogásod. A szezon húzószíneit a bogyós gyümölcsök ihlették: a dércsípte kökény, a hűvös áfonya, a hamvas szilva és a friss málna.

Mango
Mango
S.Oliver
S.Oliver

– A military kabát szezonok óta tartja magát, de nem csak a harcedzett lelkű lányok és asszonyok bújnak a katonai dzsekibe. A sötétbarnák, zöldek és fekete mellett idén megjelentek a világos színű modellek is.

Stella McCartney
Stella McCartney
Marc Jacobs
Marc Jacobs

 

Next
Next

 

Melyiket szeressem?

 

Rövid vagy hosszú? Színes vagy fekete? Egyszínű vagy mintás? Modern vagy klasszikus? Szövet vagy bőr? Melyik a te álomkabátod? Villámtesztünket kitöltve kiderül!

1. A kabát…

a) …szükséges rossz, hogy ne fagyjunk meg télen.

b) …legyen elsősorban célszerű és funkcionális.

c) …legyen minden évszakban divatos.

d) …a gardróbom legjobban kihasználható darabja, mert mindenhez megy.

2. Ha csak tehetem…

a) …inkább mellényt vagy vastag pulcsit hordok.

b) …a kedvenc kabátomat viselem.

c) …azon gondolkodom, milyen kitűzőt, brosst vagy sálat válasszak a kabátomhoz.

d) …kiránduláshoz is ezt viselem, mert szabadon tudok benne mozogni.

3. Ha kabátot vásárolok…

a) …mindig a legolcsóbb darabot keresem.

b) …ügyelek rá, hogy minőségi és kényelmes legyen, mert több szezonban szeretném viselni.

c) …csak a legújabb divat jöhet szóba!

d) …olyan modellt keresek, amely jól kombinálható.

4. Ha kabátot viselek…

a) …olyan érzésem van, mintha egy felesleges réteg lenne rajtam.

b) …tetszem magamnak.

c) …általában vicces vagy különleges kiegészítőkkel dobom fel.

d) …nem kell sokáig keresgélnem hozzá a kiegészítőket.

Számold össze a betűket, és tudd meg, melyik kabátstílus a tied.

Ha többnyire A, akkor valaki valamikor alaposan elvette a kedved a kabátviseléstől, pedig gyönyörű darabokat találni az üzletekben. Válogass először olyan helyen, ahol nem érzed veszélyben a pénztárcádat – outletekben, turkálókban, leárazások idején. Hátha könnyebben szeretsz bele egy-egy modellbe, ha nem aggódsz azon, hogy az ablakon dobod ki a pénzt, mert lehet, soha nem veszed fel.

Ha többnyire B, akkor azok közé tartozol, akik alaposan körbejárják a (kabát)vásárlás témát. Mivel ragaszkodsz a holmidhoz, mindenképp keress jó minőségű darabot, amely évekig a kedvenced lehet.

Ha többnyire C, akkor imádod az exkluzívabb, különlegesebb darabokat, amelyekkel kifejezheted az egyéniségedet vagy a hangulatodat, követed a divatod, és nem az örökkévalóságnak vásárolsz. Miért kényszerítenéd magad egyetlen drága kabát megvásárlására, ha szinte naponta váltogatnád őket?

Ha többnyire D, akkor a kihasználhatóság az első helyen szerepel a listádon: nem szereted túlbonyolítani a dolgokat sem a vásárlás, sem a ruhaviselés kapcsán. Válassz semleges színű, klasszikus fazonú darabot, amely mindenhez illik, és biztos nem fogsz azon keseregni, hogy nem áll egy halom kabát a szekrényedben.

Mire figyeljek vásárláskor?
• Akármilyen fazonú kabátot is választasz, a legfontosabb, hogy kiemelje az alakodat, leplezze, amit nem szeretsz magadon, és jól álljon a színe.

• Ne vásárolj meg egy modellt csak azért, mert minden kirakatban azt látod, de felpróbálva úgy nézel ki benne, mint egy félresikerült muffin, egy zsák görögdinnye vagy egy absztrakt homokóra.

• Ne tervezz előre, vagy mindig legyen B variációd arra az esetre, ha a hátad mögött lévő vagy az oldalsó tükörben nézve az A opció mégsem tetszik annyira.

• Mindig mozogj a kabátban, mielőtt megveszed, sétálgass benne a próbafülke előtt, hajolj előre, oldalra, emeld fel a karod, nézd meg, mennyire engedi a szabad mozgást!

• Mindig vastagabb pulóverre próbálj, ha kifejezetten hideg időre keresel kabátot!

• Ha alacsony vagy, ne vegyél klasszikus, hosszú fazonú, térd alá érő kabátot, mert optikailag összenyom.

• Ha kicsit ducibb vagy, kerüld a pufidzsekiket! Olyan kabátot keress, amely a csípődig vagy kevéssel a csípővonalad alá ér, mert ezek optikailag nyújtanak. Ne a férfiosztályon kutakodj! Sok teltebb hölgy keresi a férfidzsekiket és -kabátokat, mert azok nagyobb méretben kaphatók. Ma már több bolt kínál 46-os fölötti méretet is, ahol a szabás és az anyagok a nők igényeinek felelnek meg.

Kabát.lap.hu »
Divat.lap.hu »
Tél.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top