Öltözködjünk

Légy szexi és nőies – garbóban!

Nem minden a mély dekoltázs vagy a hátat merészen szabadon hagyó felső. A garbó nemcsak téged melegít fel, de a férfiak deres szíve is olvadni kezd, ha a hűvös napokon ebben a szexi ruhadarabban látnak.

Sztárgardrób:
Soma Mamagésa gardróbja »
Csomor Csilla gardróbja »

A magas nyakú pulóver története 1890-re nyúlik vissza, bár akkor még nem neveztük garbónak. Az angliai golf-, foci- és hokipályák urai viselték a kötött anyagból készült ruhadarabot, amely később a munkások ruhatárának alapdarabjává vált. A garbó tündökléséhez egy jelmeztervező és egy színésznő éveken át tartó együttműködése kellett. Az utóbbi, Greta Lovisa Gustafsson a filmvásznon is előszeretettel viselte ezt a ruhadarabot. Annak csak örülhetünk, hogy végül Greta Garbóként vonult be nemcsak a film-, hanem a viselettörténetbe is, és ezt a nevet örökítette kedvenc ruhadarabjára. A megközelíthetetlen, titokzatos színésznő arcvonásait és hosszú szempilláit még jobban kiemelte a magas nyakú pulóver, amely keretet adott klasszikus vonásainak. Hozzá hasonlóan a mai sztárok is szívesen viselik a garbót, ahogy az utca embere is. Miért pont te lennél a kivétel?

Nagyszerű, bár egyszerű

Mango
Mango

• Az extra hosszúságú garbókhoz húzz magas szárú csizmát és szűk csőnadrágot, a derekadat pedig hangsúlyozd vastag övvel!

• A rövid ujjú darabokat számtalan módon kombinálhatod. Sportosabb összeállítás esetén húzz fölé inget, elegánsabb megjelenéshez blézert.

• Bár magas nyakú ruhadarabról van szó, a garbót is bátran kombinálhatod sállal vagy kendővel.

• Minél vastagabb anyagból készül a garbó, annál lezserebbnek hat. Eszedbe ne jusson hivatalos találkozón vagy üzleti megbeszélésen ujjnyi vastagságú fonalból kötött, bővebb fazonú darabban megjelenni.

• Jóllehet a garbót lehet elegánsan is viselni, az állásinterjúkon kerüld inkább.

• A legjobb, ha egyszínűt választasz belőle, mert a minták nem nyomják el a szabást, ráadásul könnyebben kombinálhatod.

• A garbó nyaka nem csak egyféle lehet: van alacsonyabb, magasabb, bővebb, hajthatod egyszer vagy duplán, kifelé vagy befelé.

• A szűk garbó kiemeli az idomokat és beindítja a képzeletet, de vigyázz! Ha nagyobb melleid vannak, mindig vékonyabb, testre simuló anyagból készült garbót válassz, mert a vastag, bolyhos darabok előnytelenül erősíthetnek.

• Ha alacsony vagy, vagy rövidebb nyakad van, tűzd fel a hajad, ha garbót viselsz, különben még stöpszlibbnek tűnsz.

 Még több szexi garbó képgalériánkban! Katt ide! »

 

Így vigyázz rá!

Nem fázol meg

A biológia-tanárnőm a gimnáziumban mindennapi tanácsokkal is ellátott bennünket. Tőle tanultuk meg, hogy az emberi test a legtöbb hőt a fején, a nyakán és a végtagjain keresztül veszíti. Nos, ha ezt vesszük alapul, a garbó már félmegoldás.

• A gyapjúból készült holmik sokáig szépek maradnak, ha hideg vízben mosod őket, ehhez állítsd a mosógéped kézimosás-programra. A különlegesebb, gyönggyel, strasszokkal díszített darabokat mindig mosd kézzel! Mindkét esetben fordítsd ki őket!

• A legjobb megoldás, ha egy törülközőre fektetve hagyod megszáradni. Ha a fregolira teríted ki, akkor soha ne használj ruhacsipeszt! Ugyanígy tilos a vasalás vagy a szárítógép használata is!

Liv Tyler
Liv Tyler
Christina Aguilera
Christina Aguilera

Nem csak nőknek

Az egyik férfimagazin nőket kérdezett meg arról, hogy melyik ruhadarab teszi ellenállhatatlanul szexivé az erősebbik nem tagjait. Talán te sem gondoltad volna, hogy az első helyen a fekete színű, magas nyakú pulóver végzett.

Még több divat:
Tippek és trükkök gardróbra »
Tiltólistás darabok minden alkathoz »
A pasi irányítható – hódítsd meg az öltözködéseddel! »
5 igazán dögös ruhadarab őszre »
Őszi divat – Három magyar tervező tolmácsolásában »
A pasik véleménye az őszi trendekről »
Fórumajánló:
Öltözzünk – cseréljünk! »
A harisnya, a csábítás eszköze »
Divat 2008 »
Új őszi divat !!! »
Táska-cipő-mustra »
Alkalmi felső »

 

Divat.lap.hu »
Kötött ruházat.lap.hu »

Divattrend.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top