Öltözködjünk

Gyönyörű ruhák, extravagáns cipők és táskák – Hongkong Budapestre költözött!

Úgy tűnik a nagy divattervezők mellett a jövőben érdemes lesz megismernünk néhány ázsiai szakember nevét is. Gyönyörű ruhák, stílusos cipők, táskák és egyéb kiegészítők, extravagáns lakberendezési cikkek, számtalan modern elektronikai és szórakoztató termékből nyílt kiállítás a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban.
Megnézem
Összes kép (1)
Utána jártunk, mit kínál az ázsiai divat az európai fogyasztóknak a Lifestyle Expo keretein belül, amit a nagyközönség is megtekinthet szeptember 17-én.
Több mint 170 hongkongi és kantoni cég érkezett fővárosunkba, hogy közszemlére tegyék megfelelő ár-érték arányú termékeiket. A kiállított standokon a divat uralkodott, ahol a legújabb trendekkel és stílusokkal lehet találkozni. A kiállítás nyitóünnepségét egy divatbemutató színesítette, ahol magyar modellek a legismertebb hongkongi divattervezők ruháit mutatták be. A magyar hölgyek közé csatlakozott a 2008-as Miss Hong Kong, Edelweiss Cheung is, aki azzal a küldetéssel érkezett hazánkba, hogy országa stílusának nagykövete legyen. A szépségkirálynő „uralkodói” ideje és kötelességei teljesítése után szeretné folyatatni tanulmányait, divattervezőnek készül.


Ázsiai divattervezők látomása

A mini divatbemutatón felvonultatott kreációk egyértelműen a hordhatóság jegyében készültek. Nagy örömünkre olyan ruhákat láthattunk, amelyek nem csak a kifutón mutatnak, és a modelleken állnak jól. A hétköznapi utcai-munkahelyi viselettől kezdve az alkalmi, nagyestélyi ruhakölteményekig mindennel találkozhattunk, és ezt csak néhány esetben tarkította egy-egy extravagáns modell.
Az alapfelállás a keleti és nyugati divat ötvözése volt, aminek nyomán egyedi, izgalmas keverékek jöttek létre, anyagok, színek és fazonok tekintetében egyaránt. A klasszikus fekete és fehér dominált Lu Lu Cheung ruháiban, amíg az egyszerűen sikkes hétköznapi viseletet mutatták be Harrison Wong kreációi. Jó példákat láthattunk arra, hogy a szatén és a selyem a munkahelyre sem túlzás, és a hagyományos őszi-téli színek mellett a sárgát ilyenkor se felejtsük el. A kötelező kis fekete ruhára láthattunk több ötletes és csinos variációt Li Xiayan-tól, és hasonló stílust képviseltek Moiselle álomszép modelljei. Ezek közös jellemzői, hogy dekoltázs nélküli, magasan záródó nyakú ruhák, amelyeken a nyakláncot masnik és rávarrt ékszerek helyettesítik.  A divatbemutató zárásaként pedig Miss Hong Kong is a kifutóra lépett, szépséges aranyszínű koktélruhában.

A minőség megjelent

A standokon is bőséges volt a választék, találkozhattunk csak fehérneműt, hálóruhát vagy cipőt kiállítókkal is, és elsősorban a női vásárlókra gondoltak. Sokan a farmerekre specializálódtak, és ezek szerencsére anyag és fazon tekintetében sem idézték fel a piaci hangulatot. Ilyesmire csak egy-két esetben volt példa, de csak azokon a standokon, ahol ajándéktárgyakat és csecsebecséket kínáltak.

Lu Lu Cheung, az egyik neves divattervező összefoglalta a saját és társai arc poetica-ját, ami a magyar nők számára is vonzóan hangzik: „Azt szeretem a kreációimban, hogy egy gondtalan és lendületes női szépséget idéznek meg, miközben evilági praktikum is vegyül beléjük. A ruháimmal a nőiség „lágy, de mégis erős” aspektusát kívánom hangsúlyozni. ”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top