Öltözködjünk

Színes kardigánok tánca

A kardigánnak mindig divatja van. Amióta csak megjelent öltözködésünk palettáján, változatlan népszerûségnek örvend. Idén igazán különleges példányokat láthatunk az üzletek polcain. Ebbõl is látszik, a kardigán folyton megújulni képes ruhadarab.





Míg a férfiak öltözködésében a gombos kardigán kissé „papucs”, de mindenképpen ódivatú és legfőképpen konzervatív jelleget ád viselőjének, addig a női öltözködésben  ez az egyik legkellemesebb elem. A férfiaknál egyedül a cipzáros változat kelt jó benyomást, a nőknél ez inkább a sportos darabokra érvényes. Úgyhogy, kedves urak, jól gondolják meg, mibe bújnak, kerüljék a gombolós kardigánokat, válasszák inkább a sportosakat!





Tudtad?
Nem véletlen, hogy a politikatudomány citrom-díját is Szürke Kardigán Díjnak nevezték el. Elég beszédes cím. Az is biztosan gombos.
A kardigán (a farmerrel karöltve) örök ruhadarab, típusától függően hordhatjuk hosszú és rövid szoknyához, nadrághoz egyaránt, lehetünk sportosak, csinosak, elegánsak, divatosak, és legfőképpen: praktikusak. Ismerjük az érzést, amikor a pulóver alatt melegünk van, de ha levesszük, fázunk. Milyen jó ilyenkor könnyedén a vállunkra teríteni, vagy kigombolni, lehúzni  a kardigánt…


A praktikus darab

A klasszikus női fazon csípőig ér, és kissé karcsúsított. A ma divatja viszont ügyesen bolondítja meg a hagyományos, s valljuk be, többnyire unalmas darabokat. Egy rafinált gallér vagy különleges szabás és szín, s a kardigán azonnal ki is lép a konzervatív öltözködés szürkeségéből.
Az utóbbi években gyakran találkozunk olyan együttesekkel, amelyeknél a kardigán alá azonos színű, hosszú vagy rövid ujjú felsőrészt is adnak. Van, aki szeret egy színben virítani, számukra ez ideális. Aki azonban inkább a különálló darabokat preferálja, igazán sokféle lehetőség közül választhat. Egy nő ruhatárában érdemes néhány kardigánt tartani, mert mindig igen funkcionális viselet.







Bolondítsuk meg valamivel!


Legyen egy jó vastag a téli napokra, amely alá bátran vehetünk vékonyabb blúzt vagy inget. Idén nagy divat a sálgallér és a derékkötő. Utóbbi azért is praktikus, mert jobban véd a hideg ellen. Klassz darabok lógnak az üzletek kirakataiban, legtöbbjük olyan, mintha igazi kézikötéssel készült volna. Praktikus a fekete, de a mai színes öltözködésben egy kissé unalmasnak hat. Gyönyörű, őszi színekben pompázó kardigánokat készítenek manapság, amelyekből mindenki találhat kedvére valót, legyen az rozsdabarna, csokoládészín, harsány piros vagy olajos zöld. Az idei szezon ráadásul igen kedveli a kerek darabokat, ugyanis a kardigánok jó része lekerekített aljjal bír, amelyet elöl csak egy kis gomb vagy szalag fog össze. Némelyek olyan rövidek közülük, hogy inkább már bolerónak hívhatjuk őket. Igen csinos darabok ezek is, csak egy hátrányuk van: a derekat nem takarják, nem melegítik, így inkább betűrt, vastagabb felsővel hordhatók. Arról nem is beszélve, hogy egy kis pocakkal már mennyire előnytelenül mutatnak. Idén nagyon kelendőek az átkötős darabok is, ezek védik a hideg elől a derekat, s kötővel ki is emelik azt. Nőies, csinos szabás ez.







Tippek, lelőhelyek:

• Retróban a legjobb »

• Jó fazonok boltja »

• Fiatalos és merész »

• Kösd meg magad! (angol) »
A puhaság záloga és a rövid ujj

A vastag kardigán vásárlásakor nézzük meg az anyag összetételét is, jó, ha van benne némi gyapjú, angóra vagy mohair, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy kellően meleg.
Emellett kell egy csinosabb, vékonyabb darab, amelyet bátran viselhetünk különleges alkalmakkor is. Színekben is lehetünk merészebbek, csak arra kell



figyelnünk, hogy passzoljon a megjelenésünkhöz. Ez betöltheti a langyos nyári esték könnyű válltakaróját is, amelyet nyári ruhához, ujjatlan tophoz is viselhetünk.
Aztán kell még egy cipzáros a sportos eseményekre, és olyan napokra, amikor lótás-futásból áll a nap, s szívesebben öltünk inkább kényelmes, praktikus holmikat magunkra. A nagy számokkal nyomott ilyen felsők inkább a tinédzserek kedvencei, az idősebbeknek inkább az egyszerűbb változatokat lehet ajánlani.

Fotók: Quelle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top