Öltözködjünk

Testékszert mindenhova!

Sokaknak ma már egyre kevésbé megrázó a piercing, azaz valamely testrész átszúrása, és ékszerrel való díszítése, és folyamatosan nõ azok száma, akik vállakoznak rá.





Már nemcsak a fülbevaló viselését tartják természetesnek, egyre többen szurkodják magukat, mert erotikusnak vélik a látványt.
Ékszer bárhová helyezhető, nem csak a hagyományos orr, köldök, nyelv, fül területekre. Egyre többen kérik az intimebb helyek átszúrását is. Leggyakoribb általában a köldök és a nyelv piercingezése, de az orr és szemöldök ékszerezése is népszerűnek számít. Az sem meglepő, ha valaki a kézfejére kéri az ékszert.

A kozmetikai szalonokat egyre több hölgy keresi fel testékszerezés céljából, s nem túlzás azt állítani, hogy a vendégek szinte egymásnak „adják a kilincset”.
A gazdag ékszerkínálatból helyileg is lehet választani, de az egyénileg hozott ékszerrel is szívesen dolgoznak a kozmetikusok.



Néhány másodpercig rossz, aztán jó

A bizonytalanabbak számára gazdag referenciaalbum áll rendelkezésre fotókkal, régebben elkészült művekből, melyek támpontot adhatnak a választást illetően. Az ékszereket minden esetben fertőtlenítik, a kezelendő bőrfelületet jégspray-val érzéstelenítik, és ezután helyezik be a megfelelő ékszert steril tűvel. A fájdalom csupán 1-2 másodperces, de ez a páciens fájdalomküszöbétől nagymértékben függ. A kozmetikusok szerint leginkább pszichés jellegű fájdalomról beszélhetünk, mely az alaptalan előítéletekből táplálkozik, jobb tehát túltenni magunkat ezeken.


Aki érzékenyebb testrészeken díszítteti testét, ügyeljen az alkalmazott fémek anyagára, mely nagymértékben egy orvosi fém -titán-, amely azért előnyös, mert nem okoz allergiát.






Figyelmesen, óvatosan!

A szabályok betartására a kozmetikus feltétlen felhívja a figyelmet: naponta ötször szükséges házilag fertőtleníteni, és tilos cserélgetni, kihúzgálni az ékszert! Fertőzésveszély miatt a szauna és az uszoda kerülendő, szolárium is csak az érzékeny terület letakarása esetén vehető igénybe! Öltözködésnél, vetkőzésnél ügyeljünk arra, nehogy a ruhával az ékszer is lekerüljön rólunk. Nyelvékszerezés esetén csak palackozott italokat szabad magunkhoz venni, továbbá sterilen csomagolt jégkrém fogyasztása javasolt a friss seb, és az esetleges fájdalom nyugtatása, hűsítése céljából. Nagyon fontos, hogy csak valamilyen sterilizációs eljáráson -pasztőrözés, fagyasztás, főzés- átesett élelmiszert fogyasszunk, kerüljük a friss gyümölcsöt, zöldséget. Minden étkezés után kötelező a fogmosás és szájvíz, de ha étkezésünk rendszertelen, akkor is naponta ötszöri szájöblögetést kell alkalmazni, nehogy a vérárammal végigfertőződjön a torok, a nyelőcső, esetleg a gyomor.







A témához kapcsolódó oldalak, cikkek:
Intim piercing»
Mindent a testékszerezésről»
Tudományos megközelítésben»
Ahol behelyezik, Szegeden»
Vigyázat! Ártalmas!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top