Öltözködjünk

Smukkot, fuxot mindenkinek!

Mennyivel egyszerûbb a férfiaknak! - sóhajtunk fel egy olyan eseményre készülve, amikor kétségbeesve próbálunk saját stylistunk lenni. Hiába jó a ruha, a smink, ha nincs hozzáillõ ékszer.





Örök dilemma

Milyen ékszer illik egy-egy alkalomra? Valódi vagy bizsu? Az ékesítő csecsebecsék tökéletessé teszik megjelenésünket, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ékszer fénye emeli az ízléses összképet. Csakúgy, mint a többi, egyéniségünkkel harmonizáló öltözék-kiegészítőnél – elsősorban az alkalom (esküvő, bál, vacsora, buli, stb.) jellege dominál, és természetesen a kiválasztott öltözékünk stílusa, színe, szabása, és nem utolsósorban anyaga lesz jellemző az ékszer megválasztásának szempontjából.


A már klasszikusabbnak számító ezüst-és divatékszerek mellett fénykorukat élik a dekoratív bizsuk – más néven smukkok, vagyis nem valódi ékszerek -, és nem csak a fiatalok körében számítanak abszolút befutónak. Előnyös tulajdonságuk, hogy mind a hétköznapokon, mind pedig az elegánsabb alkalmakkor megállják a helyüket.
Idén nyáron biztosan sokan választanak bizsut a ruhájukhoz, hiszen reneszánszukat élik a harsány színű, műanyag kiegészítők. Ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy a bizsut – megfizethetősége révén – sűrűbben vásárolhatjuk, és az sem elhanyagolható szempont, hogy sokféleségük, tarkaságuk révén jobban variálhatóak egyes ruhadarabjainkhoz.







Fix, hogy mindenkinek jól áll

A fuxnak ez a szezon különösen kedvez, a karra- és nyakravalók formája nagyon változatos: vékony, vastag, kerek, ovális, illetve szögletes szemekből állnak, és ami most különösen jellemző, az a színek kavalkádja: minden divat, de a bizsu-trend mindig összhangban van az aktuális divatirányzatokkal, illetve azok színeivel. A ruhák egyszerűségét, vagy kihívóságát hivatottak hol megtörni, hol hangsúlyozni. A hagyományos színek és trendek jól megférnek a szélsőségesebb darabok megjelenésével, de mindemellett a nyári divatékszerek színesek, különlegesek és kihívók: harsány narancsok, feltűnő pisztáciák, rikító pinkek köszönnek vissza a feltűnő méretű és formatervezésű ékszereken, de hódító útját járja a tavalyi nyár egyik nagy slágerszíne, a bordó, továbbá a visszafogottabb pasztellszínek is. Ne idegenkedjünk a barna, fekete színű, antikolt ékszerektől sem, hiszen ezek is szépek, elegánsak és fényükkel emelik viselőjük megjelenését.







Bizsu-trendi

A divatbizsu-ékszerek tervezésénél az arany- és ezüstszínt is bátran keverik, olykor színes üveggel vagy strasszal díszítik. Ebben a kivitelezésben is különösen kedveltek a különleges alakú, nagyobb méretű nyakékek, fülbevalók, karikák, gyűrűk, az egyre gyakrabban előforduló, szögletes formában is, hiszen most a kör „négyszögesítése” és a geometriai minták a legfelkapottabbak.
A nyakbavalókat tekintve próbáljuk ki az Y láncformát, mely állíthatósága révén igen közkedvelt: ha megunjuk, hogy láncunk hosszasan verdesi köldökünket, foghatjuk, és dekoltázsig csüggőt állíthatunk belőle. Azért is praktikusak ezek az ékszerek, mert nemcsak kivágott toppokhoz, felsőkhöz tudjuk viselni őket, hanem garbóhoz is. Jó tanács: rövid nyakú nők soha ne viseljenek szorosan a nyakhoz simuló láncot, és a ruha kivágása is mindig V-alakú legyen!






A természetesség hívei
Örök divat a különböző népek művészetét idéző, natúr, fa, bőr, műanyag, gumi vagy üveg alapanyagú karperecek, láncok, fülbevalók, vagy akár csattok viselése is, természetesen mindig szem előtt tartva azt, hogy milyen stílusú öltözethez cicomázzuk fel magunkat velük. A muszlin estélyi ruhánkhoz nem biztos, hogy a legelőnyösebb választás egy indián bőrnyaklánc…  
Öv helyett viseljünk keresztnevünk kezdőbetűjével díszített derékláncot, vagy ha kivillan a hasunk a merész topból, kapcsoljunk rá hasláncot, mely nagymértékben vonzza majd a tekinteteket… Hódítanak a merészebb, nyaklánccal egybeépített hasláncok is, és ezek párjai, a gyűrűvel összedolgozott karláncok.
A fülönfüggők legyenek bármilyen alakzatúak, akár vállig is érhetnek, míg a gyűrűk az ujj körméretéhez viszonyítva hatalmas, színes gömbökre „duzzadnak”.
Továbbra sem ment ki a divatból a bokalánc, mely egy kedves mintázatú lábujjgyűrűvel lábunk ékessége lehet. Minden esetben figyeljünk azonban oda arra, hogy ezek a mutatós darabok az ápolt, gondosan pedikűrözött lábfejen és lábujjakon mutatnak igazán dekoratívan…


Romantikus stílus

Az elegánsabbaknak ajánlunk mindent, ami finom gyöngyből vagy virágból készül: gyöngyfüzért, ezernyi virágból összeállított „nyakhálót”, gyöngyös karperecet, apróbb gyöngyökből összeálló has-, és derékláncot, apróbb, avagy nagyobb méretű rózsás nyakpántot- és kitűzőt, mely utóbbit a kivágott dekoltázs díszítésére használhatjuk.  A csodás virágutánzatok a karpereceken is megjelennek kisebb-nagyobb méretekben.
Exkluzívak lehetnek a különféle díszítésekkel megmunkált ékszerórák- és gyűrűk azoknak, akik nem szeretnek karkötőt, karláncot és gyűrűt hordani.









További, hasznos linkek a témáról


Ha magad is elkészítenéd>
Még több az ékszerekről>
Még több a bizsukról
>


Fórum: Bizsu készítés>
Fórum: Bizsu lelőhely?>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top