Öltözködjünk

Ismerjük a szandi-bandit!

Némi ferdítéssel egy régi magyar filmre gondolhat a mozirajongó, de az Öltözködjünk rovatból következõen inkább gondoljunk a szandálra, mert viselésének immáron eljött az ideje!





Amilyen kis helyes és finom tud lenni egy nyári lábbeli, olyan hihetetlen, hogy szinte a legősibb ruhadarabunk. Mivel tógát manapság nem hordunk, ezért a római korból ránk hagyományozódott szandált viseljük legrégebb óta. A néhány pánttal a lábra erősített cipőtalp persze az évszázadok során időnkénti mély álomba kényszerült, de manapság az első hívogató napsugarak máris lábra parancsolják.

Fiatalabb húga a pappucs, amely a hatvanas évektől jelent meg a lábbeli divatban, korunkban fej fej (pardon), láb láb mellett haladva versengenek a divatos hölgyek kegyeiért. 






Aki divatos akar lenni, idén nyáron beszerez magának



Tippünk: A szandálhoz stílustalan a harisnya/zokni viselése. Ezt a lábbelit kizárólag mezítláb szabad hordani!
mindkettőből néhány igazán trendi darabot! A klasszikus szandál: a zárt orrú, pánttal a bokához illeszkedő, magas sarkú finom darab mostanság a szivárvány összes színében divatos. Kosztümhöz a színben harmolizáló, esti viseletnek a fekete lakk

változat, vászonruhákhoz a textilből készült, bármilyet választhatunk, nemcsak csinosak leszünk, de divatosak is.







A laposabb sarkú szandálok is hordhatók romantikus vagy éppen üzleti viseletként, ügyeljünk arra, hogy utóbbi esetben, egy tárgyaláson vagy munkamegbeszélésen zárt orrú klasszikus fazont válasszunk.





A nyitott, szinte csak egy-egy pánttal jelzett darabok legyenek a turistáskodás eszközei, strandra, nyaralásra hordjuk ezeket!

Idén visszatérnek a hetvenes évek telitalpas nagyágyúi, megbolondítva némi hangulattal, apróbb motívumokkal. A talp része az etno modelleknél gyakran fából készül, ez ám az igazi brutális variáció!






A papucs az utóbbi évtizedekben lett egyre kedveltebb viselet. A zárt orrú fajtát viselhetjük városi darabként is, ügyelve arra, hogy kiképzésében biztonságos viselet is legyen. Különösen a magasabb saroknál ügyeljünk a láb biztos elhelyezkedésére.





Idén nyáron nagy divatja lesz a retro daraboknak, és a tervezők kedvencei lesznek a távol keleti pompát idéző csúcsos orrú, selyem anyagú, dúsan hímzett lábbelik.

Vietnámi papucsként indult hódító útjára a szintén keleti hangulatot idéző papucsfajta, amelyet idén nyaraláskor, utazáskor bármilyen formában, színben, alapanyagban viselhetünk!







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top