Öltözködjünk

Trendriport

Lassan Budapest is kezd felzárkózni a világ nagy divatvárosaihoz, és itthon is egyre több, egyedi tervezésû ruhákat árusító üzlet nyitja meg kapuit. Színes és különleges választékkal, sõt elérhetõ árakkal várják vásárlóikat.







Kattints a képre!
Azokat, akik nem szeretnek a tömegbe olvadni, és mernek bátran öltözködni. Most ezeket az üzleteket mutatjuk be.

Látomás – Dohány u. 20.


Ez a pesti üzlet már több mint öt éve működik, a félig francia tulajdonos, Sonntagh Julie fiatal tervezők munkáit igyekszik összegyűjteni, aminek eredményeként vidám bazári hangulat fogadja a betérő vásárlókat. A ruhákon, sálakon és táskákon kívül tűzzománc ékszerek és kalapok is bővítik a repertoárt. Nehéz lenne összefoglaló véleményt mondani az üzlet stílusáról, annyira változatos – érdemes inkább benézni. Sőt, aki hasonlóan kreatívnak érzi magát, bátran vihet be az üzletbe saját kreációkat is.







Aquatic – Zrinyi utca 12.


A Bazilikánál található designer bolt két fiatal iparművészekből álló tervezőcsoport, az Aquanauta és a Frenetic közös vállalkozásaként, alig egy éve nyitotta meg kapuit a vásárlók számára, de máris óriási az érdeklődés a színes, néhol kicsit extrém, ám mégis hordható ruhák iránt. Kötött holmiktól kezdve a képregénymintás táskákig szinte minden megtalálható itt, ráadásul a párodat is nyugodtan elviheted, mert itt végre férfiruhákat is találhatsz!



Jaffa stúdió – Ráday u. 39.


Hajdú Gabriella és Valéria már évek óta foglalkozik ruhák és táskák tervezésével, és mivel a Vajdaságból ideköltözött lányok munkái iránt egyre




nagyobb lett az érdeklődés, tavaly a pesti Soho-ban, azaz a Ráday utcában nyitottak egy önálló üzletet. A ruhák stílusa leginkább egyfajta eklektikus hatással bír, merészen kombinálják a különféle textileket akár műszörmével vagy bőrrel is. A ruhákon kívül bőséges a táskaválaszték is, valamint a bolt érdekessége, hogy egy kávézóval van egybenyitva, így a sikeres vásárlás után akár a helyszínen is elfogyaszthatsz egy kávét vagy limonádét.


Mintabolt-  Desseffy u. 30.


Tóth Virág öltözéktervező üzletére leginkább egy kicsit bohém, franciás hangulat jellemző, egy igazi műhelybe csöppenhetünk be, ahol Piccasso ihlette székekbe ülhet le a megfáradt vásárló, és ha a kiválasztott nadrágnak mondjuk túl hosszú az alja, Virág a helyszínen megoldja a problémát és felvarrja. Itt nem feltétlenül a legújabb trendeknek megfelelő ruhákra számíts, inkább kézzel festett és hímzett időtálló darabokra, fodros szoknyákra és batikolt kabátokra. A mi kedvenceink pedig azok a kisgyerekek számára készített textil mesekönyvek, melyek klasszikus történeteket mesélnek el több oldalon keresztül, kizárólag puha anyagokból elkészítve.






Öltöző – Hajós u. 26/A


Alig hét hónapja nyitott, de máris igen nagy az érdeklődés ez iránt a hangulatos, egyedi tervezésű ruhákat és kiegészítőket árusító üzlet iránt, mely az Operától alig pár lépésre található. Az  „Öltöző” tulajdonosa két fiatal lány, akiknek célja minél változatosabb árukészlettel meglepni az öltözni vágyókat. A sok divat- és textiltervező munkái mellett ékszereket, kitűzőket is találhatsz itt, sőt Vágó Réka iparművész divatos szandálokat és cipőket is kreál az üzlet számára.








Feyérzsuzsa – Bástya u. 14.


Ebben az üzletben a fiatal tervező speciálisan csak táskák, szütyők és pénztárcák készítésével foglalkozik, finom anyagokból – mint például a kínai selyem és a brokát – a legváltozatosabb formákkal kísérletezik, de a klasszikus stílus kedvelőit is elbűvöli a bőséges választék. Minden darab egyedi, nem készül két teljesen egyforma, ha tehát egy szép és különleges táskára vadászol, itt minden bizonnyal megtalálod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top