Öltözködjünk

Átmenet a hidegbe

Bizony hûvösödik, és bár egyelõre nem kell havat lapátolni az ajtónk elõtt, fel kell kapnunk ezt-azt a hideg ellen. De nézd a dolog jó oldalát: végre kedvedre válogathatsz az idei õszi kollekció színes és mintás darabjaiból.

Kattints a képekre, a nagyobb méretű változatokhoz!





Szerencsére még mindig gyakoriak a meleg napok. Ameddig lehet, könnyű és laza öltözéket kell hordani. Az egyszerű, de jó szabású fekete nadrág és hozzá a puha, hurkolt anyagból készült felső egész napra komfortérzetet biztosít. Az efféle összeállításokban tárgyalásra is bátran be lehet ülni, de a késő délutáni utolsó kávézáshoz is megfelel. Alá lehet húzni a kultikus darabnak számító fehér atlétát, de színes, testhez simuló felsőkkel, akár vékony garbóval is kitűnő választás.






A hűvösebb napokon, főleg, ha szeles az idő, jobb nem dacolni az elemekkel. Az óriás szemmel kötött dinnyesapka és a vérnarancs színű sál jól véd a hidegtől. Sapkát azért érdemes hordani, mert a meleg a tested körül felfelé száll és felül távozik, a fejfedő pedig megakadályozza, hogy elszökjék a meleg. A kiegészítőkhöz illő tyúklábmintás kabát laza szövésű, könnyű tweed. Felül ilyen védelemmel nyugodtan lehet minit hordani. A keresztben csíkos kötött miniruha csak vékony alakon mutat jól, de ugyanezt kevésbé testkövető és egyszínű változatban bárki választhatja, jól jár vele. A csizma még nem a téli vastag bőr, hanem vékonyabb, perforált, vízlepergető textil.






A tyúlkábmintás tweed feltalálása óta halhatatlan. A mini idén szinte kötelező, a korábbi évek szűkszoknya-monopóliuma megszűnt. Jön a balerinaszoknya, sőt a labdaszoknya 2004-es változata is. A négyszeresen is felsliccelt tweedszoknyát az alóla kivillanó alsószoknya teszi feledhetetlenné.
A harisnyákat az idén gondosan kell kiválasztani, a hosszában rombusz-minta például nem vastagítja a lábat. A csipkés-lyukacsos harisnyákat érdemes bevennünk ruhatárunkba, a látszat ellenére meglepően melegek tudnak lenni.






Ha jól akarsz kinézni, és nincs időd vagy energiád színeket összeválogatni, járjál feketében. A műszőrme dzseki hosszanti bőrcsíkkal az ősz egyik kedvenc darabja lehet. Alig vastagabb egy kardigánnál, de jóval melegebb, és ugyanolyan kényelmes, könnyű. Az oldalt slicc a műszőrme miniszoknyán az elmúlt évek találmánya, érdekessége a két fekete műszőrme dzseki hosszanti bőrcsík díszítéssel. A műszőrme miniszoknya oldalt nyitott, két csattal záródik csípőn.

Fotók: Sisley, Kookai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top