Öltözködjünk

Kedvenceink októberben

A nõk zöme õsszel megszokásból vagy bátortalanságból automatikusan sötét cuccokat kezd hordani. Idén õsszel számoljunk le az unalmas szürke ruhákkal, mutassunk fityiszt a természetnek, és tüntessünk békésen színeinkel.

Kattints a képekre, a nagyobb méretű változatokhoz!






Szeretjük a tiszta, élénk színeket. Kétségtelen, hogy a világos, tiszta színek kényesebbek, nehéz jól összehangolni az öltözék darabjait. Itt az idő, hogy gyakorolni kezdjünk. A lila óriásgarbó, a türkizkék kabát, a kiwizöld kötött kesztyű és a piros neccharisnya színvilága tökéletesen harmonikus. Nem tévedhetünk nagyot, ha mintamentes ruhákat vásárolunk, és vigyázunk, hogy nem keveredjen be úgynevezett döglött szín.






Szeretjük a minit. A kritérium annyi, hogy szép és vékony lábad legyen. Nem kell feltétlenül takargatnod pusztán azért, mert egy kicsit hideg van, a begubódzás várhat januárig. Amíg lehet, járj harisnyában. A 70-110 DEN-es harisnyák nem vastagítják a lábat, mert ugyanolyan vékony szálból készülnek, mint átlátszó társaik, csak sűrűbben hurkolják a gyárban az anyagot. A színekkel és a mintákkal azonban vigyázni kell. Fehér és világos beige harisnyát soha ne húzz fel, kivéve, ha bérmálkozni mész. A testszínű harisnyákat is el lehet felejteni egy időre, főleg a faláb-színűeket.










Szeretjük a szecessziós mintákat. Az eredetileg japán hatásra kialakult szecessziós virág- és állatminták a maguk bonyolult, csavarodott és buja leképezésében időről időre visszatérnek a kommerciális divatba is. Lehet nyakba tekerni, csinosan derékra kötni, vagy nadrág fölé szoknyaszerűen hordani.






Szeretjük a rózsaszínt is. Különös, hogy sokáig a nőknek a rózsaszínhez fűződő meghitt viszonyát cikinek tartottuk, és csak kevesen mertük ruhatárunkba iktatni a barbis cuccokat. Pedig a rózsaszín nőies, a gyerekek és a pasik imádják, és nagyon szép reflexfényt ad az arcnak. Nyakadban egy rózsaszín sállal nem látszol fáradtnak, az élet viharában leszürkült arcbőrödnek gyermeki üdeséget kölcsönöz.






Szeretjük a csíkosat. Az idén különösen, a csík minden ruhadarabon megjelenhet, kivéve talán a napszemüveg-lencsét. A kötött anyag puhán öleli nyakunkat, de sapka gyanánt is hordható, akár tarkón, akár áll alatt lazán megkötve.






Szeretjük az öblös táskákat. Az igazi női táska tartalmát tekintve hasonlít egy jól berendezett garzonlakáshoz, minden van benne, ami kell, csak piciben. Az ehhez szükséges helyeket nagy gonddal alakították ki ebben a rózsaszín velúrtáskában. A belső, nagy részben elfér minden, amire éjjel és nappal szükség lehet, a külső, gombos zsebekben pedig biztonsággal tárolhatjuk a folyton csörgő telefont, a szájfényt, a papírzsebkendőt, a tollat és efféle, a komfortérzethez szükséges holmikat. A táskát természetesen vállra lehet venni, sőt, ha hosszan leeresztjük és keresztbe vetjük, biztonságosan kísér minket egész nap, még vezetés közben sem kell feltétlenül letenni.






Szeretjük a fejrevalókat. A 20. század második fele hozta azt a botrányos szemléletváltást, hogy az emberek hajadonfőtt kezdtek járni. A svájci sapka a melósok védőöltözékéből magasztosult fel a sikkes és bájos nő kellékévé, sikertörténete töretlen. A legkülönbözőbb színekben és díszítésekkel jelenik meg, de az alapforma stabil. Ez a virágos sapka a maga egyszerűségében az iparművészet jeles alkotása.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top