Öltözködjünk

Mûszál vagy gyapjú?

A ruhákkal szemben három fontos követelmény van: esztétika, funkció, elvárások a kezelésére. Kinek-kinek milyen sorrendben, de biztos, hogy ruhavásárlásnál mindhárom szerepet játszik.







Színjátszós hideg-meleg színű hernyóselyem
Rengeteg téveszmét kell elfelejtenünk, mint például: csak a fekete szín slankít, a hosszanti csík pedig előnyös. Mégis mi az, amit szem előtt kell tartani? Továbbra is két különböző dolog határozza meg azt, hogy mit veszünk fel: a bátorságunk és az életvitelünk.


Az anyag és a minta

Bátorság és életvitel? Mindkettővel tudunk machinálni. A lényeg az anyagok helyes kiválasztása: a színt, típust és mintázatot egyaránt figyelembe kell venni. Az idei ősz slágerei a lila és a selyemfény. A lila (a vörösből) mint a tavasz színének, a





Gyapjú szövetek
zöldnek komplementere jelenik meg. Persze elképzelhető, hogy sokan ódzkodnak a világos selyemfényű anyagoktól, és a lila több árnyalatától, de az idei árnyalatok sokszínűsége és sokfélesége garancia, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.

A sokféleség az anyagok fajtájában is megnyilvánul, hisz nem csak kötött gyapjúpulcsikra gondoljunk, mondjuk a lila esetében a műszálas vagy selyem, szemkápráztató színjátszós anyagokban is megtalálhatjuk a szín mélyebb és





Gyapjú szövetek
világosabb árnyalatait.
Sokan tartanak attól, hogy a lila szín sápaszt, de szerencsére meleg árnyalatai is divatszínek az idén.

A színpompa ellenére a legkeresettebb, legkedveltebb őszi anyag a gyapjú. Nem az eddig megszokott sűrű, hanem a lazaszövésű fajtája – mint a hatvanas évekből ismert Chanel-kosztümök anyaga.






Kordbársony

Továbbra is hódít, bár visszafogottabban, a kordbársony. Az elmúlt évekkel ellentétben nem a mikrokordok, hanem a makrokordok, illetve a nyomott kordminták kapnak szerepet. Noha sokan érzik úgy, hogy a széles csíkú kordbársony elefánttá varázsolja őket, nem az anyag, hanem a forma, a ruha fazonja az, ami esetleg előnytelen külsőt varázsol.






Fekete-fehér mintás anyagok

A színes, szintetikus anyagok is – széldzsekik, átmeneti kabátok – az őszi színeket viselik selyemfénnyel.

A szolidabb ízlésűek továbbra is fekete-fehér anyagok tömkelegével tehetik divatossá megjelenésüket.


Kattints a képekre, a nagyobb méretű változatokhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top